Gå direkt till innehåll
12 EWK-original visas under rubriken "Om jag finge välja..."

Pressmeddelande -

12 EWK-original visas under rubriken "Om jag finge välja..."

Idag skickas varken bildtecknare, fotografer eller journalister ut på uppdrag i samma utsträckning som på EWK:s tid. Jennifer Kaakinen, KSM-student från LiU och praktikant på Arbetets Museum, bjuder på ett urval av bilder från EWK:s resor runt om i världen. Detta är fjärde gången museet låter en utomstående välja sina tolv favoriter ur arkivet under titeln "Om jag finge välja…".

Utställningens fokus ligger främst på två av EWK:s resor - hans resa med den transsibiriska järnvägen 1983, samt hans resa tillsammans med kollegan Bo Södersten i Chile och Argentina. Länder som vid tillfället för resan skakats av en stor politisk oro och instabilitet. Men i utställningen gömmer sig även flera guldkorn från EWK:s andra resor, däribland bilder från Etiopien och från Helsingforskonferensen 1975.

- Min tanke i valet av bilder handlar mycket om att visa mångfald. Jag ville inte bara visa allvaret i hans arbete som journalistisk bildtecknare, utan även den lättsamma ton och humor EWK är så känd för, säger Jennifer Kaakinen.

---

Utställningen visas 26 februari – 17 juni 2018 på Arbetets museum.

---

Kontakter

  • Carina Milde, EWK-intendent carina.milde@arbetetsmuseum.se, 0733-57 17 15
  • Jennifer Kaakinen, KSM-student och praktikant, praktikant@arbetetsmuseum.onmicrosoft.com, 072-301 58 74 

Ämnen

Taggar

Regioner


På Arbetets museum i Norrköping berättar vi om människors vardag. Vi samlar inte på föremål. Vi samlar på personers yrkesminnen och historier från vardagslivet. Låt dig beröras, uppröras och inspireras!

Presskontakt

Anna Redmalm

Anna Redmalm

Presskontakt Kommunikatör Kommunikation 011-23 17 09