Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

749 idéer överlämnas till Norrköpings borgmästare

Det cyklande museet ”Makten är din!” har under sommaren samlat in totalt 749 idéer från barn och unga om hur Norrköping kan bli en ännu bättre stad i framtiden. Idéerna har förseglats i flaskposter som ska överlämnas till Eva Andersson, Norrköpings Borgmästare. Flaskorna kommer också att visas på Norrköpings stadsmuseum, i samband med utställningen Kris & Vision – Våga älska Norrköping.

-  Det har varit ett jätteroligt projekt att jobba med. Vi har träffat så många unga som delat med sig av sina idéer om hur Norrköping kan bli en ännu bättre stad. Nu när projektet avslutas känns det viktigt för oss att framföra dessa idéer och visioner från barn och unga till de som bestämmer, berättar Yvonne Olofsson och Majken Nilsen som arbetat tillsammans med projektet.

Det var den 24 juni som Yvonne och Majken ivrigt trampade iväg med sina cykelkärror mot Folkparken som första anhalt. Sedan starten har sju platser besökts och på varje plats har museet stannat i tre dagar. Besökare har bjudits på fika och erbjudits skriva ned sitt förslag på ett papper som sedan lagts i flaskor.

Det cyklande museet har varit en del av Arbetets museum och Norrköpings stadsmuseums gemensamma utställning Kris & Vision – Våga älska Norrköping. Avsikten har i första hand varit att samla in ungdomars visioner för framtidens Norrköping.

Projektet avslutas med en överlämning av alla 749 idéer till Norrköpings Borgmästare Eva Andersson. Media är välkommen att närvara. På plats finns även Norrköpings unga kommunutvecklare, representanter från projektet och museerna.

Överlämningen sker den 27 augusti klockan 14.00.

Platsen är bron mellan Arbetets museum och Norrköpings stadsmuseum. Vid dåligt väder flyttas evenemanget in till Stadsmuseet.

Det insamlade materialet kommer finnas på Kris & Visions hemsida, så att alla som vill ska kunna ta del av de idéer som kommit in. 

PRESSBILDER finns att ladda hem på www.arbetetsmuseum.se under press.

FÖR MER INFORMATION:

Yvonne Olofsson, yvonne.olofsson@norrkoping.se, tel: 076-128 11 20

Helena Karlsson, kommunikationschef Arbetets museum, helena.karlsson@arbetetsmuseum.se tel: 011-231709

Majken Nilsen nås via Helena Karlsson.


Ämnen

Taggar

Regioner


På Arbetets museum i Norrköping berättar vi om människors vardag. Vi samlar inte på föremål. Vi samlar på personers yrkesminnen och historier från vardagslivet. Låt dig beröras, uppröras och inspireras!

 

Presskontakt

Anna Redmalm

Anna Redmalm

Presskontakt Kommunikatör Kommunikation 011-23 17 09