Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Äntligen måndamorron!

Den 8 oktober öppnar utställningen Äntligen måndamorron! på Arbetets museum i Norrköping. En utställning om att må bra på jobbet. Arbetets museum samarbetar med forskare på Stressforskningsinstitutet vid Stockholms universitet och Karolinska institutet och presenterar nya rön kring vad som bidrar till bättre hälsa och ökat välbefinnandet på arbetsplatser.

Utställningen ska fungera som en lustfylld mötesplats där arbetslag och enskilda besökare kan finna utmaningar, idéer och inspiration för att öka och bevara arbetsglädjen och hälsan på jobbet.

I ett flertal interaktiva datorstödda stationer får besökaren testa hur man reagerar och agerar i olika situationer på jobbet. Arbetsplatser erbjuds att boka idéverkstad där en visning i utställningen kombineras med kreativa övningar för att ge idéer hur den egna arbetsplatsen kan utvecklas.

Goda exempel från tre arbetsplatser och en företagshälsovård visar hur andra arbetar med mångfald, tillit, samarbete, kommunikation, arbetsmiljö och rehabilitering för att få alla att trivas bra på jobbet.

För de flesta av oss betyder arbetet mer än att enbart klara brödfödan. Arbete ger mening, tillfredsställelse, identitet och bekräftelse. Vi är alla olika, tänker olika, tål olika mycket. Jag tror om vi vågar tala öppet med varandra, både i samhället och på arbetsplatserna, så kan olikheterna bli vår största glädje och tillgång. Vi är ju faktiskt varandras arbetsplats. I utställningen tar vi hjälp av ny forskning för att lyfta fram sådant som faktiskt funkar i arbetslivet, berättar producent Annika Eriksson.

Utställningen är producerad av Arbetets museum i samarbete med Stressforskningsinstitutet, Stockholms universitet och Karolinska institutet. I projektgruppen har representanter för LO, PTK och Svenskt Näringsliv ingått. Projektet är finansierat av AFA Försäkring och ingår i FoU-programmet Från ord till handling.

Efter visningsperioden i Norrköping kommer utställningen att gå på turné i Sverige under två år.

Äntligen måndamorron! är en fortsättning på utställningsprojektet Arbetslivet – dödskul eller livsfarligt som Arbetets museum producerade 2004. Även detta projekt fick stöd från bland annat AFA Försäkring och turnerade till sju orter i Sverige.

PRESSVISNING: torsdag 6 oktober kl 13.
VERNISSAGE: lördag 8 oktober kl 14.
UTSTÄLLNINGSPERIOD: 8 oktober 2011–2 maj 2012
PRESSBILDER: finns att ladda hem på http://www.arbetetsmuseum.se under Press.
FÖR MER INFORMATION:
Annika Eriksson, producent för utställningen, 0701-75 53 73, annika.eriksson@arbetetsmuseum.se, roomservice@tele2.se 

Felicia Eriksson, informationschef Arbetets museum, 0708-23 17 09, felicia.eriksson@arbetetsmuseum.se

Ämnen

Taggar

Regioner


På Arbetets museum i Norrköping berättar vi om människors vardag. Vi samlar inte på föremål. Vi samlar på personers yrkesminnen och historier från vardagslivet. Låt dig beröras, uppröras och inspireras!

Presskontakt

Anna Redmalm

Anna Redmalm

Presskontakt Kommunikatör Kommunikation 011-23 17 09