Gå direkt till innehåll
​Annorlunda samarbete för ökat hållbarhetsfokus

Pressmeddelande -

​Annorlunda samarbete för ökat hållbarhetsfokus

Arbetets museum har inlett ett samarbete med tre företag inom miljö, hållbarhet och kreativitet för att på så vis kunna erbjuda utvecklande workshops till företag och organisationer. De använder utställningen Framtidsland som inspirationskälla och verktyg för att jobba med den egna hållbarhetsstrategin.

Envima är experter inom miljö, Juste a’Fair inom hållbar utveckling och Crearum är specialister på kreativa processer. Tillsammans kompletterar de varandra på ett innovativt sätt och kan tillsammans erbjuda mycket mer än vad de enskilt skulle kunna göra.

- Detta är ett relativt nytt sätt att jobba men som kommer mer och mer, att mindre företag går samman och på det sättet både kan ta större uppdrag men också erbjuda så mycket mer till kunden, säger Eva Lundgren Stenbom, Juste a’Fair.

- Och i vårt fall är det extra unikt, med samarbete med ett av Sveriges bästa museer, som återigen på det här sättet visar att de ligger i framkant när det gäller nytänkande och kreativitet!

Den 7-8 maj finns samtliga parter på Norrköpings Näringslivsmässa, för att visa upp och berätta mer om workshopen och samarbetet. Besök monter 69.


Mer information:

Eva Lundgren Stenbom, Juste a’Fair, eva.lundgren.stenbom@gmail.com, 070 206 06 02

Ämnen

Taggar

Regioner


På Arbetets museum i Norrköping berättar vi om människors vardag. Vi samlar inte på föremål. Vi samlar på personers yrkesminnen och historier från vardagslivet. Låt dig beröras, uppröras och inspireras!

Presskontakt

Anna Redmalm

Anna Redmalm

Presskontakt Kommunikatör Kommunikation 011-23 17 09

På Arbetets museum berättar vi om människors vardag.

Låt dig beröras, uppröras och inspireras på Arbetets museum i Norrköping. Inte av föremål utan av minnen och berättelser.

Arbetets museum i Norrköping är ett samtidsmuseum med historiskt djup. Museet öppnades 1991 och har sedan dess skildrat kvinnors och mäns arbete och vardagsliv. Museet har inga samlingar av föremål, istället samlar man på yrkesminnen och levnadsberättelser som gestaltas i utställningar och presenteras i skrifter.

En viktig del av museet är ett centrum för politisk illustrationskonst – EWK-museet. Här finns en permanent utställning om Ewert Karlsson, mer känd under signaturen EWK. Han är en av Sveriges mest kända politiska tecknare och utställningen berättar om hans liv och arbete.

Arbetets museum har ett särskilt ansvar för Sveriges omkring 1500 arbetslivsmuseer. Ett arbetslivsmuseum är ett museum som berättar om en arbetsplats eller ett yrke, det kan till exempel vara ett sjukhus, en fabrik eller yrken som spinnerska, statare eller tvätterska. Arbetslivsmuseerna är som en karta över hur Sverige industrialiserades.

Byggnaden som Arbetets museum bedriver sin verksamhet i kallas i folkmun Strykjärnet på grund av byggnadens form. Huset stod klart 1917 och användes inom textilindustrin fram till 1960-talet, då verksamheten lades ner.

Det senaste från vår verksamhet hittar du på www.arbetetsmuseum.se och i våra sociala kanaler. Häng med oss där!

Arbetets museum
Laxholmen
602 21 Norrköping