Gå direkt till innehåll
Antagna fotografer i Arbetets museums Dokumentärfotosalong 2017

Pressmeddelande -

Antagna fotografer i Arbetets museums Dokumentärfotosalong 2017

Nu är det klart vilka fotografer som får delta i Arbetets museums Dokumentärfotosalong 2017!

Genom Dokumentärfotosalong 2017 ville Arbetets museum uppmärksamma det dokumentära fotografiet och erbjuda en ny arena för fotografer, såväl amatörer som etablerade att dela med sig av sina berättelser.

Kända som okända fotografer, proffs som amatörer - alla var välkomna att ansöka till Dokumentärfotosalong 2017 utifrån temat ”Arbetsliv”. Därav kände sig 90 fotografer manade att söka och totalt lämnades 378 fotografier och 9 filmer in för bedömning. Efter ett intensivt och spännande juryarbete har nu juryn enats om att totalt 39 fotografer blev antagna till Dokumentärfotosalong 2017 och med det kommer att delta i utställningen med sammanlagt 94 verk.


Juryn bestod av:

 • Göran Widerberg, bildredaktör, Dagens arbete
 • Helga Härenstam, Fotograf
 • Truls Olin, utställningschef, Arbetets museum

 • -Det har varit ett intressant arbete för juryn och jag tycker vi har plockat ut ett spännande urval av fotografier som på ett bra och varierande sätt representerar temat ”Arbetsliv”. Det var också en bra blandning mellan etablerade fotografer och nya bekantskaper bland de antagna. Säger Truls Olin, utställningschef på Arbetets museum.

  Utställningen öppnar den 2:e september och pågår till 29:e oktober på Arbetets museum. Under utställningsperioden kommer tre fotografer erhålla ett stipendium var utifrån ”Bästa bild”, ”Bästa bild utifrån temat” samt en pristagare som röstas fram av publiken. Stipendiet offentliggörs och delas ut under fotofestivalen ”Spegla” den 20 oktober.

  Länk till antagna fotografer: http://www.arbetetsmuseum.se/antagna-dokumentarfotosalong-2017/


  PRESSKONTAKT

  Truls Olin, Utställningschef, 070 818 93 94, truls.olin@arbetetsmuseum.se

  Ämnen

  Kategorier

  Regioner


  På Arbetets museum i Norrköping berättar vi om människors vardag. Vi samlar inte på föremål. Vi samlar på personers yrkesminnen och historier från vardagslivet. Låt dig beröras, uppröras och inspireras!

  Kontakter

  Anna Redmalm

  Anna Redmalm

  Presskontakt Kommunikatör Kommunikation 011-23 17 09

  Relaterat innehåll

  På Arbetets museum berättar vi om människors vardag.

  Låt dig beröras, uppröras och inspireras på Arbetets museum i Norrköping. Inte av föremål utan av minnen och berättelser.

  Arbetets museum i Norrköping är ett samtidsmuseum med historiskt djup. Museet öppnades 1991 och har sedan dess skildrat kvinnors och mäns arbete och vardagsliv. Museet har inga samlingar av föremål, istället samlar man på yrkesminnen och levnadsberättelser som gestaltas i utställningar och presenteras i skrifter.

  Arbetets museum har ett särskilt ansvar för Sveriges omkring 1500 arbetslivsmuseer. Ett arbetslivsmuseum är ett museum som berättar om en arbetsplats eller ett yrke, det kan till exempel vara ett sjukhus, en fabrik eller yrken som spinnerska, statare eller tvätterska. Arbetslivsmuseerna är som en karta över hur Sverige industrialiserades.

  Byggnaden som Arbetets museum bedriver sin verksamhet i kallas i folkmun Strykjärnet på grund av byggnadens form. Huset stod klart 1917 och användes inom textilindustrin fram till 1960-talet, då verksamheten lades ner.

  Det senaste från vår verksamhet hittar du på www.arbetetsmuseum.se och i våra sociala kanaler. Häng med oss där!

  Arbetets museum
  Laxholmen
  602 21 Norrköping