Gå direkt till innehåll
​Besöksrekord för Arbetets museum

Pressmeddelande -

​Besöksrekord för Arbetets museum

2014 blev ett rekordår för Arbetets museum. Totalt 234 126 personer har besökt museet, en ökning med 16 189 personer jämfört med föregående år. Bakom framgången ligger bland annat den stora utställningen Framtidsland som invigdes av statsminister Stefan Löfven i maj.

Arbetets museum har under 2014 lockat fler besökare än någon gång tidigare. 234 126 personer har besökt byggnaden under året.

- Utställningen Framtidsland är naturligtvis en stor del av våra höga besökssiffror, det är vår största satsning någonsin. Men vi har även varit mötesplats för stora konferenser, mässor och andra event under året som lockat en stor publik, säger Niklas Cserhalmi, museidirektör.

Under våren var även Jobbcirkus en mycket välbesökt utställning som gav ungdomar en möjlighet att fundera över vad de vill jobba med i framtiden. Jobbcirkus blev en värdefull kompass för många unga inför gymnasievalet.

- Jobbcirkus är vi också mycket stolta över. Vi fick ett fantastiskt gensvar från såväl elever som lärare och SYV, ett gensvar som lett till att vi nu arbetar för en fortsättning under 2015.

Kontakt:
Niklas Cserhalmi, museidirektör, 011-231703

Ämnen

Kategorier

Regioner


På Arbetets museum i Norrköping berättar vi om människors vardag. Vi samlar inte på föremål. Vi samlar på personers yrkesminnen och historier från vardagslivet. Låt dig beröras, uppröras och inspireras!

Kontakter

Anna Redmalm

Anna Redmalm

Presskontakt Kommunikatör Kommunikation 011-23 17 09

På Arbetets museum berättar vi om människors vardag.

Låt dig beröras, uppröras och inspireras på Arbetets museum i Norrköping. Inte av föremål utan av minnen och berättelser.

Arbetets museum i Norrköping är ett samtidsmuseum med historiskt djup. Museet öppnades 1991 och har sedan dess skildrat kvinnors och mäns arbete och vardagsliv. Museet har inga samlingar av föremål, istället samlar man på yrkesminnen och levnadsberättelser som gestaltas i utställningar och presenteras i skrifter.

Arbetets museum har ett särskilt ansvar för Sveriges omkring 1500 arbetslivsmuseer. Ett arbetslivsmuseum är ett museum som berättar om en arbetsplats eller ett yrke, det kan till exempel vara ett sjukhus, en fabrik eller yrken som spinnerska, statare eller tvätterska. Arbetslivsmuseerna är som en karta över hur Sverige industrialiserades.

Byggnaden som Arbetets museum bedriver sin verksamhet i kallas i folkmun Strykjärnet på grund av byggnadens form. Huset stod klart 1917 och användes inom textilindustrin fram till 1960-talet, då verksamheten lades ner.

Det senaste från vår verksamhet hittar du på www.arbetetsmuseum.se och i våra sociala kanaler. Häng med oss där!

Arbetets museum
Laxholmen
602 21 Norrköping