Gå direkt till innehåll
​Bli ett EnergiGeni på Arbetets museum!

Pressmeddelande -

​Bli ett EnergiGeni på Arbetets museum!

Utställningen Bli ett EnergiGeni är en interaktiv och lekfull utställning om energi. Den riktar sig i första hand till skolelever på mellanstadiet och vill skapa förståelse och engagemang om hur vi kan göra smarta energival i vardagen och bidra till en mer hållbar framtid.

Genom bland annat experiment, spel och fakta får besökaren lära sig vad energi är, hur den omvandlas och transporteras, vad den kostar och vad man kan göra för att spara energi.

Utställningen är kopplad till läroplanen för grundskolan och ska vara ett användbart stöd i undervisningen om hållbar samhällsutveckling. Till utställningen finns bland annat en lärarhandledning som ger värdefullt stöd för fortsatt arbete i skolan efter visningen.

Utställningen har tidigare visats i Malmö, Karlshamn, Härnösand, Oskarshamn samt Frederikssund i Danmark. Utställningen har byggts om och renoverats inför visningen i Norrköping och dessutom fått en maskot i form av ugglan Elvis.

Visningarna av Bli ett EnergiGeni för årskurserna 4-6 är kostnadsfria tack vare finansiering från E.ON, som också står bakom utställningen.

Bli ett EnergiGeni visas under tiden 14 februari – 16 augusti 2015.

PRESSVISNING
Välkommen till pressvisning, torsdag den 26 februari, klockan 10.00. Vid pressvisningen närvarar en skolklass (årskurs 5) från Erlaskolan i Norrköping.

PRESSKONTAKT
Helena Karlsson, Kommunikationschef Arbetets museum, 011-23 17 09
Björn Persson, Regionchef E.ON Sverige AB, 070-655 61 55 

Ämnen

Taggar

Regioner


På Arbetets museum i Norrköping berättar vi om människors vardag. Vi samlar inte på föremål. Vi samlar på personers yrkesminnen och historier från vardagslivet. Låt dig beröras, uppröras och inspireras!

Presskontakt

Anna Redmalm

Anna Redmalm

Presskontakt Kommunikatör Kommunikation 011-23 17 09