Gå direkt till innehåll
​Dokumentärfotovinnare tar emot pris

Pressmeddelande -

​Dokumentärfotovinnare tar emot pris

På fredag 20/10 och lördag 21/10 delar vi ut två olika priser till dokumentärfotografer. På fredagen är det prisutdelning i Dokumentärfotosalongen, och på lördagen är det dags för det årliga Dokumentärfotopriset. Media inbjuds att närvara vid båda dessa tillfällen. Se nedan för mer information och hålltider.


Prisutdelning: Dokumentärfotosalongen

Tid: Fredag 20 oktober 2017, kl 17.00 (start 16.00 med mingel)
Plats: vån 7

Av 39 utställare i den första upplagan av Dokumentärfotosalongen kommer tre att ta emot pris. Vinnarna till utmärkelserna Bästa bild och Bästa bild utifrån temat arbetsliv har utsetts av en jury bestående av Göran Widerberg, bildredaktör Dagens arbete, Helga Härenstam, Fotograf och Truls Olin, utställningschef på Arbetets museum. De tredje priset är Publikens pris där röstningen fortfarande pågår. De tre vinnarna erhåller, förutom äran, en prissumma om 5 000 sek vardera.

Läs mer om evenemanget "Dokumentärfotosalongen" på vår hemsida


Prisutdelning: Dokumentärfotopriset

Tid: Lördag 21 oktober 2017, kl 13-16
Plats: Folksamsalen, vån 6

Arbetets museum har sedan 2001 delat ut Dokumentärfotopriset för bildverksamhet med dokumentär inriktning, ett stipendium som instiftats för att uppmärksamma dokumentärfotografi och stimulera samtidsdokumentation.

Årets vinnare offentliggjordes i juni 2017; det är Ulf Lundin, Jan Jörnmark och Märta Thisner som får 20 000 sek vardera. Bakom stipendiet står Arbetets museum i samarbete med fyra av museets huvudmän; LO, TCO, ABF och Sensus. Pristagarna utses av en jury bestående av representanter från Arbetets museum, LO, TCO, ABF, Sensus och Dagens Arbete.

Läs mer om evenemanget "Dokumentärfotopriset" på vår hemsida


MER INFORMATION

Truls Olin, Utställningschef Arbetets museum, 070 818 93 94

Ämnen

Kategorier


På Arbetets museum i Norrköping berättar vi om människors vardag. Vi samlar inte på föremål. Vi samlar på personers yrkesminnen och historier från vardagslivet. Låt dig beröras, uppröras och inspireras!

Kontakter

Anna Redmalm

Anna Redmalm

Presskontakt Kommunikatör Kommunikation 011-23 17 09

På Arbetets museum berättar vi om människors vardag.

Låt dig beröras, uppröras och inspireras på Arbetets museum i Norrköping. Inte av föremål utan av minnen och berättelser.

Arbetets museum i Norrköping är ett samtidsmuseum med historiskt djup. Museet öppnades 1991 och har sedan dess skildrat kvinnors och mäns arbete och vardagsliv. Museet har inga samlingar av föremål, istället samlar man på yrkesminnen och levnadsberättelser som gestaltas i utställningar och presenteras i skrifter.

Arbetets museum har ett särskilt ansvar för Sveriges omkring 1500 arbetslivsmuseer. Ett arbetslivsmuseum är ett museum som berättar om en arbetsplats eller ett yrke, det kan till exempel vara ett sjukhus, en fabrik eller yrken som spinnerska, statare eller tvätterska. Arbetslivsmuseerna är som en karta över hur Sverige industrialiserades.

Byggnaden som Arbetets museum bedriver sin verksamhet i kallas i folkmun Strykjärnet på grund av byggnadens form. Huset stod klart 1917 och användes inom textilindustrin fram till 1960-talet, då verksamheten lades ner.

Det senaste från vår verksamhet hittar du på www.arbetetsmuseum.se och i våra sociala kanaler. Häng med oss där!

Arbetets museum
Laxholmen
602 21 Norrköping