Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Drömverkstan - en utställning om lusten att lära

Den 28 januari öppnar utställningen Drömverkstan på Arbetets museum i Norrköping. Utställningen handlar om människors drömmar, lust att lära och utvecklas på egna villkor. Utställningen blir också startskottet för ABF:s jubileumsår 2012 då man firar 100 år.

Utställningen Drömverkstan handlar om människors drivkraft att lära, och att lärande kan se olika ut från person till person. I lärlabbet kan besökaren testa sina olika sinnen och komma fram till vilken lärstil som passar bäst för just honom/henne – att titta, läsa, lyssna, känna – ensam eller tillsammans med andra.

I tolv berättelser möter besökaren människor som på olika sätt har förverkligat sin dröm via ABF. Musikern Love Antell i Florence Valentin berättar om hur bandet drivs som en studiecirkel inom ABF. Tyst Teater startade på 1970-talet med hjälp av ABF och är idag är en del av Riksteatern. I Malmö drivs studiecirklar av och för hemlösa, och i Skellefteå har ungdomar som är intresserade av graffiti fått en laglig graffitivägg via ABF.

En del i utställningen kallar vi för lusthuset. Ett cirkelformat tält där man kan gå in och smälta de intryck man fått i utställningen, kanske samtala med andra och fundera på vad man själv skulle vilja lära sig. Vår förhoppning är att besökarna ska gå inspirerade från utställningen och ta itu med de drömmar man går och bär på. Viktigt har också varit att skapa en utställning som många kan ta del av och där alla våra sinnen stimuleras, säger producent Sofia Dahlquist.

Drömverkstan är producerad av Arbetets museum i samarbete med ABF. Utställningen kommer att visas på 8 olika platser i Sverige under 2012 och 2013.

PRESSVISNING: torsdag 26 januari kl 10.
VERNISSAGE: lördag 28 januari kl 14.
UTSTÄLLNINGSPERIOD: 28 januari–27 maj 2012
PRESSBILDER: finns att ladda hem på http://www.arbetetsmuseum.se under Press. Fler bilder kommer.

FÖR MER INFORMATION:
Linda Hagberg, vik. informationschef Arbetets museum, 070-356 35 26, linda.hagberg@arbetetsmuseum.se
Sofia Dahlquist, producent för utställningen, 0709-71 02 17, sofia.dahlquist@arbetetsmuseum.se
Anne Stringberg, projektledare jubileum ABF, 070-613 50 22, anne.stringberg@abf.se

Ämnen

Taggar

Regioner


Arbetets museum ligger i Norrköping och är ett nationellt museum. Museet öppnade 1991 och har sedan dess producerat och visat utställningar som skildrar arbetslivet och vardagslivet. Ett viktigt inslag i alla utställningar är människors minnen och berättelser.

 

Presskontakt

Anna Redmalm

Anna Redmalm

Presskontakt Kommunikatör Kommunikation 011-23 17 09