Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Fajten mot strokedjävulen

För första gången någonsin ger Stefan Omnia föreläsningen Hjärnvilja – en fajt mot strokedjävulen. För fyra år sedan drabbades Stefan av stroke. Hör honom berätta om sin inspirerande kamp tillbaka till livet.

Hösten 2008 drabbades Stefan Omnia av två hjärnblödningar inom loppet av tre dagar - Stroke. Sjukvården befarade en framtid där Stefan skulle vara ständigt sängliggande, kopplad till en hjärt- och lungmaskin, utan möjlighet att kommunicera muntligen. Under den första månaden efter hjärnblödningarna var prognoserna många, från att han inte skulle överleva till att han är ett mirakel.

Idag lever Stefan ett normalt liv igen och den 22 september kl.13.00 föreläser han på Arbetets museum i Norrköping. Under föreläsningen får du följa med på en resa i glädjens, svekens, fördomarnas och framtidens tecken. Hör Stefan berätta om hur man kan vända frustration och mörker till en styrka och vilja att ta sig tillbaka.

Föreläsningen är en del av ett större projekt som heter Hjärnvilja, där även en bok och promenaden Le för livet ingår. Läs mer på www.avokonsult.se.

FÖRELÄSNING: lördag 22 september kl.13 på Arbetets museum i Norrköping
PRESSBILDER: kontakta Stefan Omnia för pressbilder

FÖR MER INFORMATION:
Stefan Omnia, föreläsare, 070 674 46 88, stefanavokonsult@hotmail.com
Linda Hagberg, kommunikationschef på Arbetets museum, 011-23 17 09, linda.hagberg@arbetetsmuseum.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Låt dig beröras, uppröras och inspireras på Arbetets museum i Norrköping! Vi är ett samtidsmuseum med historiskt djup. Museet öppnades 1991 och har sedan dess skildrat kvinnors och mäns arbete och vardagsliv. Museet har inga samlingar av föremål, istället samlar man på yrkesminnen och levnadsberättelser som gestaltas i utställningar och presenteras i skrifter.

Kontakter

Anna Redmalm

Anna Redmalm

Presskontakt Kommunikatör Kommunikation 011-23 17 09

På Arbetets museum berättar vi om människors vardag.

Låt dig beröras, uppröras och inspireras på Arbetets museum i Norrköping. Inte av föremål utan av minnen och berättelser.

Arbetets museum i Norrköping är ett samtidsmuseum med historiskt djup. Museet öppnades 1991 och har sedan dess skildrat kvinnors och mäns arbete och vardagsliv. Museet har inga samlingar av föremål, istället samlar man på yrkesminnen och levnadsberättelser som gestaltas i utställningar och presenteras i skrifter.

Arbetets museum har ett särskilt ansvar för Sveriges omkring 1500 arbetslivsmuseer. Ett arbetslivsmuseum är ett museum som berättar om en arbetsplats eller ett yrke, det kan till exempel vara ett sjukhus, en fabrik eller yrken som spinnerska, statare eller tvätterska. Arbetslivsmuseerna är som en karta över hur Sverige industrialiserades.

Byggnaden som Arbetets museum bedriver sin verksamhet i kallas i folkmun Strykjärnet på grund av byggnadens form. Huset stod klart 1917 och användes inom textilindustrin fram till 1960-talet, då verksamheten lades ner.

Det senaste från vår verksamhet hittar du på www.arbetetsmuseum.se och i våra sociala kanaler. Häng med oss där!

Arbetets museum
Laxholmen
602 21 Norrköping