Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Imponerande legomodeller på Arbetets museum

Välkommen till en pressvisning inför helgens evenemang, Bygghelg, då Arbetets museum kommer att fyllas med Lego.

DAG: fredag 11 oktober
TID: kl. 13.00
PLATS: samling vid receptionen

Vid pressvisningen medverkar projektledaren för Bygghelg, Torsten Nilsson, och representanter från föreningen Swebrick som kommer att visa de modeller som kommer att ställas ut under helgen.

Under Bygghelg kommer besökarna kunna bygga vad de vill i Lego och/eller delta i en tävling med fina priser från företaget Lekhuset. Årets tema på tävlingen är Drömjobb. På plan 6 i museet ställer föreningen Swebrick ut imponerande legomodeller av bland annat ett medeltida landskap, tåg och rymdskepp. Swebrick samlar legoentusiaster över hela landet, de har ett forum, arrangerar träffar och är med vid olika Legoevenemang.

ÖPPETTIDER - BYGGHELG
lördag 12 oktober kl. 11-16
söndag 13 oktober kl. 11-16 (plan 6 stänger kl.15)

FÖR MER INFORMATION:
Torsten Nilsson, arbetslivsintendent, 011-23 17 26, torsten.nilsson@arbetetsmuseum.se  
Linda Hagberg, kommunikationschef, 070 356 35 26, linda.hagberg@arbetetsmuseum.se
Petter Åkeson, pressansvarige på Swebrick, 070 281 60 79, petterakeson@hotmail.com

Ämnen

Kategorier

Regioner


På Arbetets museum i Norrköping berättar vi om människors vardag. Vi samlar inte på föremål. Vi samlar på personers yrkesminnen och historier från vardagslivet. Låt dig beröras, uppröras och inspireras!

Kontakter

Anna Redmalm

Anna Redmalm

Presskontakt Kommunikatör Kommunikation 011-23 17 09

På Arbetets museum berättar vi om människors vardag.

Låt dig beröras, uppröras och inspireras på Arbetets museum i Norrköping. Inte av föremål utan av minnen och berättelser.

Arbetets museum i Norrköping är ett samtidsmuseum med historiskt djup. Museet öppnades 1991 och har sedan dess skildrat kvinnors och mäns arbete och vardagsliv. Museet har inga samlingar av föremål, istället samlar man på yrkesminnen och levnadsberättelser som gestaltas i utställningar och presenteras i skrifter.

Arbetets museum har ett särskilt ansvar för Sveriges omkring 1500 arbetslivsmuseer. Ett arbetslivsmuseum är ett museum som berättar om en arbetsplats eller ett yrke, det kan till exempel vara ett sjukhus, en fabrik eller yrken som spinnerska, statare eller tvätterska. Arbetslivsmuseerna är som en karta över hur Sverige industrialiserades.

Byggnaden som Arbetets museum bedriver sin verksamhet i kallas i folkmun Strykjärnet på grund av byggnadens form. Huset stod klart 1917 och användes inom textilindustrin fram till 1960-talet, då verksamheten lades ner.

Det senaste från vår verksamhet hittar du på www.arbetetsmuseum.se och i våra sociala kanaler. Häng med oss där!

Arbetets museum
Laxholmen
602 21 Norrköping