Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Lågteknologiskt kameraarbete med 10LoFi

VERNISSAGE 14 APRIL 2012 

10LoFi - The Grand Focus

10LoFi  är en tiohövdad grupp med fotografer från Sverige och Finland, som var och en har arbetat med lågteknologiska kameror under ett års tid utifrån ett gemensamt manifest. Resultatet The Grand Focus kommer att visas på Arbetets museum under våren och sommaren.

10LoFi använder olika sorters lågteknologiska kameror som är enkla, gamla eller hemgjorda. Optiken är ibland ersatt av hål, zonplattor, felvända eller hemgjorda linser. Gruppen letar efter något annat än de perfekta bilder som dagens högteknologiska kameror kan framställa. Med hjälp av enkla verktyg har de utforskat en bildvärld som ligger bortom det visuellt uppenbara och skapat ett drömskt uttryck.

”10LoFi är en reaktion på postmodernismens synsätt där fotografiet har blivit en massproducerad handelsvara bland andra. Ordet skärpa har inom fotografin blivit likställt med optisk kvalitet eller upplösning” 10LoFi

10LoFi består av fotograferna Britt Aximon, Jan Bernhardtz, Daniel Björkert, Kristofer Bratt, Madelene Johansson, Johan Kauppinen, Lena Källberg, Ulla Larsson, Christer Törnkvist och Li Östlund.

PRESSVISNING: torsdag 12 april kl 10.
VERNISSAGE:
lördag 14 april kl 14.
UTSTÄLLNINGSPERIOD: 14 april–19 augusti 2012.
PRESSBILDER:
finns att ladda hem på www.arbetetsmuseum.se under Press.

FÖR MER INFORMATION:
Annelie Egelin Tärning, intendent på Arbetets museum, 011-23 17 06, annelie.egelin@arbetetsmuseum.se

Linda Hagberg, vik. informationschef Arbetets museum, 011-23 17 09, linda.hagberg@arbetetsmuseum.se 

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Anna Redmalm

Anna Redmalm

Presskontakt Kommunikatör Kommunikation 011-23 17 09

På Arbetets museum berättar vi om människors vardag.

Låt dig beröras, uppröras och inspireras på Arbetets museum i Norrköping. Inte av föremål utan av minnen och berättelser.

Arbetets museum i Norrköping är ett samtidsmuseum med historiskt djup. Museet öppnades 1991 och har sedan dess skildrat kvinnors och mäns arbete och vardagsliv. Museet har inga samlingar av föremål, istället samlar man på yrkesminnen och levnadsberättelser som gestaltas i utställningar och presenteras i skrifter.

Arbetets museum har ett särskilt ansvar för Sveriges omkring 1500 arbetslivsmuseer. Ett arbetslivsmuseum är ett museum som berättar om en arbetsplats eller ett yrke, det kan till exempel vara ett sjukhus, en fabrik eller yrken som spinnerska, statare eller tvätterska. Arbetslivsmuseerna är som en karta över hur Sverige industrialiserades.

Byggnaden som Arbetets museum bedriver sin verksamhet i kallas i folkmun Strykjärnet på grund av byggnadens form. Huset stod klart 1917 och användes inom textilindustrin fram till 1960-talet, då verksamheten lades ner.

Det senaste från vår verksamhet hittar du på www.arbetetsmuseum.se och i våra sociala kanaler. Häng med oss där!

Arbetets museum
Laxholmen
602 21 Norrköping