Följ Arbetets museum

Lågteknologiskt kameraarbete med 10LoFi

Pressmeddelande   •   Mar 14, 2012 14:15 CET

VERNISSAGE 14 APRIL 2012 

10LoFi - The Grand Focus

10LoFi  är en tiohövdad grupp med fotografer från Sverige och Finland, som var och en har arbetat med lågteknologiska kameror under ett års tid utifrån ett gemensamt manifest. Resultatet The Grand Focus kommer att visas på Arbetets museum under våren och sommaren.

10LoFi använder olika sorters lågteknologiska kameror som är enkla, gamla eller hemgjorda. Optiken är ibland ersatt av hål, zonplattor, felvända eller hemgjorda linser. Gruppen letar efter något annat än de perfekta bilder som dagens högteknologiska kameror kan framställa. Med hjälp av enkla verktyg har de utforskat en bildvärld som ligger bortom det visuellt uppenbara och skapat ett drömskt uttryck.

”10LoFi är en reaktion på postmodernismens synsätt där fotografiet har blivit en massproducerad handelsvara bland andra. Ordet skärpa har inom fotografin blivit likställt med optisk kvalitet eller upplösning” 10LoFi

10LoFi består av fotograferna Britt Aximon, Jan Bernhardtz, Daniel Björkert, Kristofer Bratt, Madelene Johansson, Johan Kauppinen, Lena Källberg, Ulla Larsson, Christer Törnkvist och Li Östlund.

PRESSVISNING: torsdag 12 april kl 10.
VERNISSAGE:
lördag 14 april kl 14.
UTSTÄLLNINGSPERIOD: 14 april–19 augusti 2012.
PRESSBILDER:
finns att ladda hem på www.arbetetsmuseum.se under Press.

FÖR MER INFORMATION:
Annelie Egelin Tärning, intendent på Arbetets museum, 011-23 17 06, annelie.egelin@arbetetsmuseum.se

Linda Hagberg, vik. informationschef Arbetets museum, 011-23 17 09, linda.hagberg@arbetetsmuseum.se