Följ Arbetets museum

Megafon - en utställning om graffiti på Arbetets museum

Pressmeddelande   •   Nov 12, 2013 10:11 CET

Välkommen till pressvisningen av utställningen Megafon i EWK-museet, Centrum för politisk illustrationskonst, på Arbetets museum i Norrköping. Vid pressvisningen medverkar EWK-museets intendent Carina Milde och Maria Ackerfors som tagit fram utställningskonceptet.

DAG: torsdag 14 november
TID: kl.10.00 PLATS: plan 3, EWK-museet
UTSTÄLLNINGSPERIOD: 16 november 2013 – 24 mars 2014

OM UTSTÄLLNINGEN
Megafon är ett öppet fönster mot Norrköping, där unga får måla graffiti helt lagligt med stöd av kommunen. Besökaren bjuds på flera personliga berättelser från såväl graffitimålare som kommuntjänstemän. Via en karta leds besökaren vidare ut i staden för att själv söka upp målningar och uttryck som gjorts de senaste två decennierna.

Norrköping har aldrig haft nolltolerans för graffiti och klotter, tvärtom har en kommunalt stödd graffitskola fångat upp personer som brinner för att måla. Verksamheten har setts som en del av ett levande kultur- och fritidsliv. I utställningen Megafon möter besökaren fyra graffitimålare som på olika sätt har en relation till Norrköping. Anya Blom, konststuderande från Örebro, som deltar i graffitievent i Norrköping. Thomas Berger som var med att starta upp graffitiskolan 1995. Emma Simu som är verksam i Graffitifrämjandet och Conny Johansson som är verksamhetssansvarig för Yallah, fortsättningen på den graffitiverksamhet som startades av Norrköpings kommun 1993.

I utställningen möter besökaren också Håkan Karlsson, initiativtagare till Norrköpings kommunalt stödda graffitiverksamhet och Helena Scragg, intendent på Norrköpings konstmuseum, två av kommunens starka röster för graffitin som en del av stadens identitet.

PRESSBILDER: finns att ladda ner på www.arbetetsmuseum.se under Press.

FÖR MER INFORMATION:
Carina Milde, intendent på EWK-museet, 011 23 17 15, carina.milde@arbetetsmuseum.se
Linda Hagberg, kommunikationschef, 070 356 35 26, linda.hagberg@arbetetsmuseum.se


På Arbetets museum i Norrköping berättar vi om människors vardag. Vi samlar inte på föremål. Vi samlar på personers yrkesminnen och historier från vardagslivet. Låt dig beröras, uppröras och inspireras!