Gå direkt till innehåll
​"MIN DJURISKA PARK" - EN SKRÄPGÅTA FÖR BARN PÅ ARBETETS MUSEUM

Pressmeddelande -

​"MIN DJURISKA PARK" - EN SKRÄPGÅTA FÖR BARN PÅ ARBETETS MUSEUM

Arbetets museums stora sommarsatsning för barn öppnar på lördag den 26 maj. Det är Eric Langerts utställning ”Min djuriska park” som Arbetets museum kryddat med en spännande berättelse där barnen får ta stor plats. Tillsammans med ”djurdetektiven” får besökarna hjälpa till att lösa den mystiska skräpgåtan. Media inbjuds till en förhandstitt på fredag den 25 maj, kl 10.00, då en grupp barn får träffa djurdetektiven för första gången.

Eric Langerts utställning, Min djuriska park, visas på Arbetets museum i sommar. Utställningen har visats i 20 års tid runt om i landet, men aldrig tidigare i Norrköping. En nyhet är också att utställningen kompletterats med ett pedagogiskt koncept, unikt för Arbetets museum, där besökarna gruppvis under hela sommaren kommer att få hjälpa djurdetektiven att lösa den mystiska skräpgåtan.

Utställningen består av ett antal djur, skapade av skräp. Och det är skräpet som är det centrala i Arbetets museums pedagogiska koncept, anpassat till grundskolans läroplan.

- Det är en stor satsning vi gör i sommar genom att våra pedagoger ikläder sig rollen som Djurdetektiv för att möta barnens kreativitet och förmåga att lösa problem. Vi tar även tillfället att flytta ner vår kreativa verkstad till våning 2, för att hänga ihop med utställningen, både lokalmässigt och temamässigt, berättar Josefine Höijer, intendent på Arbetets museum.

PRESSVISNING

Fredag den 25 maj, kl 10.00, kommer en mindre grupp barn i åldrarna 8-9 år från Ektorpsskolan till Arbetets museum för att träffa Djurdetektiven och tillsammans lösa Skräpgåtan. Media inbjuds att närvara vid denna specialvisning. Barnens vårdnadshavare har i förhand gett sitt tillstånd att barnen syns på bild, såväl i Arbetets museums kommunikationskanaler som i medias. 

Vid pressvisningen medverkar även Josefine Höijer, intendent på Arbetets museum.

Ämnen

Taggar

Regioner


På Arbetets museum i Norrköping berättar vi om människors vardag. Vi samlar inte på föremål. Vi samlar på personers yrkesminnen och historier från vardagslivet. Låt dig beröras, uppröras och inspireras!

Presskontakt

Anna Redmalm

Anna Redmalm

Presskontakt Kommunikatör Kommunikation 011-23 17 09