Gå direkt till innehåll
​"MIN DJURISKA PARK" - EN SKRÄPGÅTA FÖR BARN PÅ ARBETETS MUSEUM

Pressmeddelande -

​"MIN DJURISKA PARK" - EN SKRÄPGÅTA FÖR BARN PÅ ARBETETS MUSEUM

Arbetets museums stora sommarsatsning för barn öppnar på lördag den 26 maj. Det är Eric Langerts utställning ”Min djuriska park” som Arbetets museum kryddat med en spännande berättelse där barnen får ta stor plats. Tillsammans med ”djurdetektiven” får besökarna hjälpa till att lösa den mystiska skräpgåtan. Media inbjuds till en förhandstitt på fredag den 25 maj, kl 10.00, då en grupp barn får träffa djurdetektiven för första gången.

Eric Langerts utställning, Min djuriska park, visas på Arbetets museum i sommar. Utställningen har visats i 20 års tid runt om i landet, men aldrig tidigare i Norrköping. En nyhet är också att utställningen kompletterats med ett pedagogiskt koncept, unikt för Arbetets museum, där besökarna gruppvis under hela sommaren kommer att få hjälpa djurdetektiven att lösa den mystiska skräpgåtan.

Utställningen består av ett antal djur, skapade av skräp. Och det är skräpet som är det centrala i Arbetets museums pedagogiska koncept, anpassat till grundskolans läroplan.

- Det är en stor satsning vi gör i sommar genom att våra pedagoger ikläder sig rollen som Djurdetektiv för att möta barnens kreativitet och förmåga att lösa problem. Vi tar även tillfället att flytta ner vår kreativa verkstad till våning 2, för att hänga ihop med utställningen, både lokalmässigt och temamässigt, berättar Josefine Höijer, intendent på Arbetets museum.

PRESSVISNING

Fredag den 25 maj, kl 10.00, kommer en mindre grupp barn i åldrarna 8-9 år från Ektorpsskolan till Arbetets museum för att träffa Djurdetektiven och tillsammans lösa Skräpgåtan. Media inbjuds att närvara vid denna specialvisning. Barnens vårdnadshavare har i förhand gett sitt tillstånd att barnen syns på bild, såväl i Arbetets museums kommunikationskanaler som i medias. 

Vid pressvisningen medverkar även Josefine Höijer, intendent på Arbetets museum.

Ämnen

Taggar

Regioner


På Arbetets museum i Norrköping berättar vi om människors vardag. Vi samlar inte på föremål. Vi samlar på personers yrkesminnen och historier från vardagslivet. Låt dig beröras, uppröras och inspireras!

Presskontakt

Anna Redmalm

Anna Redmalm

Presskontakt Kommunikatör Kommunikation 011-23 17 09

På Arbetets museum berättar vi om människors vardag.

Låt dig beröras, uppröras och inspireras på Arbetets museum i Norrköping. Inte av föremål utan av minnen och berättelser.

Arbetets museum i Norrköping är ett samtidsmuseum med historiskt djup. Museet öppnades 1991 och har sedan dess skildrat kvinnors och mäns arbete och vardagsliv. Museet har inga samlingar av föremål, istället samlar man på yrkesminnen och levnadsberättelser som gestaltas i utställningar och presenteras i skrifter.

En viktig del av museet är ett centrum för politisk illustrationskonst – EWK-museet. Här finns en permanent utställning om Ewert Karlsson, mer känd under signaturen EWK. Han är en av Sveriges mest kända politiska tecknare och utställningen berättar om hans liv och arbete.

Arbetets museum har ett särskilt ansvar för Sveriges omkring 1500 arbetslivsmuseer. Ett arbetslivsmuseum är ett museum som berättar om en arbetsplats eller ett yrke, det kan till exempel vara ett sjukhus, en fabrik eller yrken som spinnerska, statare eller tvätterska. Arbetslivsmuseerna är som en karta över hur Sverige industrialiserades.

Byggnaden som Arbetets museum bedriver sin verksamhet i kallas i folkmun Strykjärnet på grund av byggnadens form. Huset stod klart 1917 och användes inom textilindustrin fram till 1960-talet, då verksamheten lades ner.

Det senaste från vår verksamhet hittar du på www.arbetetsmuseum.se och i våra sociala kanaler. Häng med oss där!

Arbetets museum
Laxholmen
602 21 Norrköping