Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Musiktävling på YouTube

Arbetets museum och Norrköpings stadsmuseum vill höra och se nya låtar om Norrköping och utlyser därför en YouTube-tävling.

I anslutning till utställningen Kris & Vision – våga älska Norrköping utlyser Arbetets museum och Norrköpings stadsmuseum en tävling riktad till ungdomar. Tävlingen går ut på att enskilda personer eller grupper spelar in en enkel video till en egenskriven låt som handlar om Norrköping. Tävlingens alla bidrag kommer att samlas på YouTube-kanalen www.youtube.com/nkpgmusik. En jury med artister och journalister kommer att utse vinnaren. Juryns favorit får möjlighet att spela in sitt bidrag i en studio och framföra låten live när utställningen Kris & Vision firar ett år i december.

Man anmäler sitt bidrag genom att lägga upp videon på YouTube och maila en länk till bidraget, gruppens/artistens namn, hur gamla personerna är och kontaktuppgifter till info@arbetetsmuseum.se.

KRITERIER
Text: det ska framgå i texten att låten handlar om Norrköping
Längd: max 4 minuter
Ålder: max 20 år
Datum: bidraget måste vara anmält senast den 11 november 2012

FÖR MER INFORMATION:
Jasmina Mujakic, programansvarig, 011-23 17 14, jasmina.mujakic@arbetetsmuseum.se
Linda Hagberg, kommunikationschef, 011-23 17 09, linda.hagberg@arbetetsmuseum.se

 

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Anna Redmalm

Anna Redmalm

Presskontakt Kommunikatör Kommunikation 011-23 17 09

På Arbetets museum berättar vi om människors vardag.

Låt dig beröras, uppröras och inspireras på Arbetets museum i Norrköping. Inte av föremål utan av minnen och berättelser.

Arbetets museum i Norrköping är ett samtidsmuseum med historiskt djup. Museet öppnades 1991 och har sedan dess skildrat kvinnors och mäns arbete och vardagsliv. Museet har inga samlingar av föremål, istället samlar man på yrkesminnen och levnadsberättelser som gestaltas i utställningar och presenteras i skrifter.

Arbetets museum har ett särskilt ansvar för Sveriges omkring 1500 arbetslivsmuseer. Ett arbetslivsmuseum är ett museum som berättar om en arbetsplats eller ett yrke, det kan till exempel vara ett sjukhus, en fabrik eller yrken som spinnerska, statare eller tvätterska. Arbetslivsmuseerna är som en karta över hur Sverige industrialiserades.

Byggnaden som Arbetets museum bedriver sin verksamhet i kallas i folkmun Strykjärnet på grund av byggnadens form. Huset stod klart 1917 och användes inom textilindustrin fram till 1960-talet, då verksamheten lades ner.

Det senaste från vår verksamhet hittar du på www.arbetetsmuseum.se och i våra sociala kanaler. Häng med oss där!

Arbetets museum
Laxholmen
602 21 Norrköping