Gå direkt till innehåll
Nu öppnar anmälan till: Dokumentärfotosalong 2017!

Pressmeddelande -

Nu öppnar anmälan till: Dokumentärfotosalong 2017!

Nu är anmälan öppen! Kända som okända fotografer, proffs som amatörer - alla är välkomna att ansöka om att få chansen att visas upp i Dokumentärfotosalong 2017. Både fotografier och filmat material kan skickas in för bedömning.

Genom Dokumentärfotosalongen vill Arbetets museum uppmärksamma det dokumentära fotografiet och erbjuda en ny arena för fotografer, såväl amatörer som etablerade. På detta sätt vill Arbetets museum ge fler fotografer möjlighet att dela med sig av sina berättelser genom foto eller film.

Den 2 april öppnades möjligheten att anmäla sig via Arbetets museums hemsida. Anmälningsfunktionen är öppen till och med den 1 juni 2017. Det är en jury som bedömer de inkomna bidragen och beslutar vilka av de sökande fotograferna som ska få möjlighet att visas upp under höstens stora utställning ”Dokumentärfotosalong”. Juryn består av 

  • Göran Widerberg, bildredaktör, Dagens arbete
  • Helga Härenstam, Fotograf
  • Truls Olin, konst- och kulturchef, Katrineholms kommun

Bland de inkomna bidragen kommer ett större antal fotografer att väljas ut för att visas upp i höstens utställning på Arbetets museum. Dessutom kommer några fotografer att erhålla ett stipendium, både juryns och publikens favoriter kommer att utses.

Att anmäla sig till Dokumentärfotosalongen kostar 250 kronor och varje sökande kan välja mellan att skicka in 3–5 bilder eller en kortfilm. Anmälan finns på Arbetets museums hemsida.

Utställningen ”Dokumentärfotosalong 2017” kommer att visas under perioden 2 september till 29 oktober på Arbetets museum, våning 7. Temat för salongen 2017 är ”arbetsliv”.

PRESSKONTAKT

Truls Olin, Utställningschef, Arbetets museum, 070-818 93 94

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


På Arbetets museum i Norrköping berättar vi om människors vardag. Vi samlar inte på föremål. Vi samlar på personers yrkesminnen och historier från vardagslivet. Låt dig beröras, uppröras och inspireras!

Presskontakt

Anna Redmalm

Anna Redmalm

Presskontakt Kommunikatör Kommunikation 011-23 17 09

Relaterade nyheter