Gå direkt till innehåll
Nu öppnar anmälan till: Dokumentärfotosalong 2017!

Pressmeddelande -

Nu öppnar anmälan till: Dokumentärfotosalong 2017!

Nu är anmälan öppen! Kända som okända fotografer, proffs som amatörer - alla är välkomna att ansöka om att få chansen att visas upp i Dokumentärfotosalong 2017. Både fotografier och filmat material kan skickas in för bedömning.

Genom Dokumentärfotosalongen vill Arbetets museum uppmärksamma det dokumentära fotografiet och erbjuda en ny arena för fotografer, såväl amatörer som etablerade. På detta sätt vill Arbetets museum ge fler fotografer möjlighet att dela med sig av sina berättelser genom foto eller film.

Den 2 april öppnades möjligheten att anmäla sig via Arbetets museums hemsida. Anmälningsfunktionen är öppen till och med den 1 juni 2017. Det är en jury som bedömer de inkomna bidragen och beslutar vilka av de sökande fotograferna som ska få möjlighet att visas upp under höstens stora utställning ”Dokumentärfotosalong”. Juryn består av 

  • Göran Widerberg, bildredaktör, Dagens arbete
  • Helga Härenstam, Fotograf
  • Truls Olin, konst- och kulturchef, Katrineholms kommun

Bland de inkomna bidragen kommer ett större antal fotografer att väljas ut för att visas upp i höstens utställning på Arbetets museum. Dessutom kommer några fotografer att erhålla ett stipendium, både juryns och publikens favoriter kommer att utses.

Att anmäla sig till Dokumentärfotosalongen kostar 250 kronor och varje sökande kan välja mellan att skicka in 3–5 bilder eller en kortfilm. Anmälan finns på Arbetets museums hemsida.

Utställningen ”Dokumentärfotosalong 2017” kommer att visas under perioden 2 september till 29 oktober på Arbetets museum, våning 7. Temat för salongen 2017 är ”arbetsliv”.

PRESSKONTAKT

Truls Olin, Utställningschef, Arbetets museum, 070-818 93 94

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


På Arbetets museum i Norrköping berättar vi om människors vardag. Vi samlar inte på föremål. Vi samlar på personers yrkesminnen och historier från vardagslivet. Låt dig beröras, uppröras och inspireras!

Kontakter

Anna Redmalm

Anna Redmalm

Presskontakt Kommunikatör Kommunikation 011-23 17 09

Relaterat innehåll

På Arbetets museum berättar vi om människors vardag.

Låt dig beröras, uppröras och inspireras på Arbetets museum i Norrköping. Inte av föremål utan av minnen och berättelser.

Arbetets museum i Norrköping är ett samtidsmuseum med historiskt djup. Museet öppnades 1991 och har sedan dess skildrat kvinnors och mäns arbete och vardagsliv. Museet har inga samlingar av föremål, istället samlar man på yrkesminnen och levnadsberättelser som gestaltas i utställningar och presenteras i skrifter.

Arbetets museum har ett särskilt ansvar för Sveriges omkring 1500 arbetslivsmuseer. Ett arbetslivsmuseum är ett museum som berättar om en arbetsplats eller ett yrke, det kan till exempel vara ett sjukhus, en fabrik eller yrken som spinnerska, statare eller tvätterska. Arbetslivsmuseerna är som en karta över hur Sverige industrialiserades.

Byggnaden som Arbetets museum bedriver sin verksamhet i kallas i folkmun Strykjärnet på grund av byggnadens form. Huset stod klart 1917 och användes inom textilindustrin fram till 1960-talet, då verksamheten lades ner.

Det senaste från vår verksamhet hittar du på www.arbetetsmuseum.se och i våra sociala kanaler. Häng med oss där!

Arbetets museum

Laxholmen
602 21 Norrköping