Gå direkt till innehåll
I mötet med betraktaren faller mannen handlöst bakåt. Ett av verken i utställningen "Marken under dina fötter" som visas på Arbetets museum under tiden 24 november 2017-11 februari 2018.
I mötet med betraktaren faller mannen handlöst bakåt. Ett av verken i utställningen "Marken under dina fötter" som visas på Arbetets museum under tiden 24 november 2017-11 februari 2018.

Pressmeddelande -

Ny utställning med interaktiva bilder som uppträder

Utställningen Marken under dina fötter består av ett femtontal digitala bilder och interaktiva videoinstallationer som reagerar med besökaren. Det är både män och kvinnor som agerar, några faller handlöst bakåt, och några vänder sig om. 

Bakom utställningen står konstnärsduon Performing Pictures och konstnärerna Geska och Robert Brečević. I utställningen rör de sig fritt mellan olika uttryck; film/video, fotografi och fysiska objekt. Deras verk är bilder som uppträder – men bara i mötet med betraktaren; då förändras bilden och motivet svarar på dina rörelser. 

Marken under dina fötter visas under perioden 24 november 2017-11 februari 2018.

PRESSVISNING
Media inbjuds att närvara vid pressvisning på fredag den 24 november 2017, kl 10.00. Geska och Robert Brečević medverkar.

OM KONSTNÄRERNA
Performing Pictures är en artistduo grundad i Stockholm 2004 av Geska Helena Brečević (född 1975) och Robert Brečević (född 1971). Robert Brečević är filmare och konstnär, arbetar deltid som adjunkt i fri konst på Kungliga Konsthögskolan och som forskare vid JMK, Stockholms Universitet. Han är utbildad manusförfattare vid Dramatiska Institutet. Han är även programmerare och mjukvaruutvecklare med spetskompetens inom interaktiv video och spel.

Geska Brečević är konstnär och producent. Hon är utbildad film- och teatervetare vid Lunds och Stockholms Universitet samt projektledarutbildning vid Kaospiloterna i Danmark. Geska arbetar deltid som forskare vid JMK, Stockholms universitet. Hon har en bakgrund som frilansande redaktör, film och dramakritiker. Hon har även erfarenhet av konstnärligt/praktiskt arbete inom scenografi och kostym.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


På Arbetets museum i Norrköping berättar vi om människors vardag. Vi samlar inte på föremål. Vi samlar på personers yrkesminnen och historier från vardagslivet. Låt dig beröras, uppröras och inspireras!

Presskontakt

Anna Redmalm

Anna Redmalm

Presskontakt Kommunikatör Kommunikation 011-23 17 09