Gå direkt till innehåll
Caroline Kvick, kommunikatör på Arbetets museum, testar hotellsängarna inför auktionerna. Foto: Anna Redmalm
Caroline Kvick, kommunikatör på Arbetets museum, testar hotellsängarna inför auktionerna. Foto: Anna Redmalm

Pressmeddelande -

Övernatta på museet – för Musikhjälpen

Nu finns chansen att övernatta på Arbetets museum, som ligger i Sveriges vackraste industribyggnad – Strykjärnet i Norrköping. Till förmån för Musikhjälpen auktionerar museet nämligen ut fyra övernattningar i huset – alla med sin egen karaktär. Den 10–16 december 2018 har alla chansen att lägga sitt bud på auktionerna på Tradera.

I en av övernattningarna ingår en exklusiv visning med Mathias ”Villfarelser” Leclér, vars bilder visas i en utställning på museet under våren. I en annan visning läser en skådespelare från Östgötateatern högt ur berättelser från museets arkiv för de som övernattar. Vi har också en övernattning med fokus på EWK och politisk illustrationskonst och en som riktar sig till en barnfamilj.

Under vintern kommer museet få en helt ny restaurang på plan 6 – Vy Nkpg. De som övernattar kommer att bjudas på middag i restaurangen på lördagskvällen. Efter middagen kan man gå på kvällsvisning i industrilandskapet eller titta på några aktuella utställningar. Dagen efter serveras det frukost i Espresso House på entréplan. Övernattningen avslutas med shopping i museibutiken till förmånlig rabatt.

Natt på museet – till förmån för Musikhjälpen anordnas av Arbetets museum tillsammans med vår huvudpartner Vy Nkpg. Stort tack även till Espresso House, Elite Grand Hotell Norrköping och Östgötateatern.

De fyra olika övernattningarna

  • Natt på museet – Villfarelser Gäller för 1–2 personer
  • Natt på museet – Familjeövernattning Gäller för 1–2 vuxna samt 2–3 barn.
  • Natt på museet – Människors berättelser Gäller för 1–2 personer
  • Natt på museet – EWK och politisk illustrationskonst Gäller för 1–2 personer

Kontakt

Mårten Mellberg, programansvarig: 073-237 36 60, marten.mellberg@arbetetsmuseum.se

Anna Redmalm, kommunikatör: 011-23 17 09, anna.redmalm@arbetetsmuseum.se

Pressbilder

https://www.arbetetsmuseum.se/pressbilder/

Ämnen

Regioner


På Arbetets museum i Norrköping berättar vi om människors vardag. Vi samlar inte på föremål. Vi samlar på personers yrkesminnen och historier från vardagslivet. Låt dig beröras, uppröras och inspireras!

Kontakter

Anna Redmalm

Anna Redmalm

Presskontakt Kommunikatör Kommunikation 011-23 17 09

På Arbetets museum berättar vi om människors vardag.

Låt dig beröras, uppröras och inspireras på Arbetets museum i Norrköping. Inte av föremål utan av minnen och berättelser.

Arbetets museum i Norrköping är ett samtidsmuseum med historiskt djup. Museet öppnades 1991 och har sedan dess skildrat kvinnors och mäns arbete och vardagsliv. Museet har inga samlingar av föremål, istället samlar man på yrkesminnen och levnadsberättelser som gestaltas i utställningar och presenteras i skrifter.

Arbetets museum har ett särskilt ansvar för Sveriges omkring 1500 arbetslivsmuseer. Ett arbetslivsmuseum är ett museum som berättar om en arbetsplats eller ett yrke, det kan till exempel vara ett sjukhus, en fabrik eller yrken som spinnerska, statare eller tvätterska. Arbetslivsmuseerna är som en karta över hur Sverige industrialiserades.

Byggnaden som Arbetets museum bedriver sin verksamhet i kallas i folkmun Strykjärnet på grund av byggnadens form. Huset stod klart 1917 och användes inom textilindustrin fram till 1960-talet, då verksamheten lades ner.

Det senaste från vår verksamhet hittar du på www.arbetetsmuseum.se och i våra sociala kanaler. Häng med oss där!

Arbetets museum
Laxholmen
602 21 Norrköping