Följ Arbetets museum

PRESSINBJUDAN: Uppblåst och hoppfullt i Art 'n Stuff

Pressmeddelande   •   Maj 22, 2017 12:55 CEST

Copyright: The Irish Times

Onsdag den 24 maj 2017 kl 11.00 bjuder vi in till förhandstitt av utställningen Art ’n Stuff, vår stora sommarsatsning för barnfamiljer. En barngrupp från förskolan Kastanjegården i Norrköping blir den första att testa utställningen som öppnar för allmänheten lördag den 27 maj på Arbetets museum.

Nu börjar vår stora sommarsatsning för barnfamiljer, utställningen Art ’n Stuff, att komma på plats inför öppningen lördag den 27 maj. Utställningen består av tre delar;

  • Hoppskulpturer (fantasieggande miljöer att hoppa och leka i)
  • Konstvägg (konstnärernas väggmålning som besökarna sedan får berika med egna konstverk)
  • Kreativa verkstaden (Arbetets museums kreativa verkstad som i sommar är införlivad i Art ’n Stuff på plan 2)
  • onsdag den 24 maj kl 11.00 bjuder vi in media att vara med då sista handen läggs vid de stora hoppskulpturerna och då de testas för första gången. Våra hjälpredor för dagen är en barngrupp från förskolan Kastanjegården i Norrköping som blir de första att besöka utställningen. På plats finns även konstnärsparet Merja Puustinen och Andy Best. Från Arbetets museum medverkar Truls Olin, utställningschef, samt Louise Zejlon, museipedagog.

    KONTAKTPERSON

    Truls Olin, vik Utställningschef, Arbetets museum, 070 818 93 94 el truls.olin@arbetetsmuseum.se

    På Arbetets museum i Norrköping berättar vi om människors vardag. Vi samlar inte på föremål. Vi samlar på personers yrkesminnen och historier från vardagslivet. Låt dig beröras, uppröras och inspireras!