Gå direkt till innehåll
Copyright: The Irish Times
Copyright: The Irish Times

Pressmeddelande -

PRESSINBJUDAN: Uppblåst och hoppfullt i Art 'n Stuff

Onsdag den 24 maj 2017 kl 11.00 bjuder vi in till förhandstitt av utställningen Art ’n Stuff, vår stora sommarsatsning för barnfamiljer. En barngrupp från förskolan Kastanjegården i Norrköping blir den första att testa utställningen som öppnar för allmänheten lördag den 27 maj på Arbetets museum.

Nu börjar vår stora sommarsatsning för barnfamiljer, utställningen Art ’n Stuff, att komma på plats inför öppningen lördag den 27 maj. Utställningen består av tre delar;

  • Hoppskulpturer (fantasieggande miljöer att hoppa och leka i)
  • Konstvägg (konstnärernas väggmålning som besökarna sedan får berika med egna konstverk)
  • Kreativa verkstaden (Arbetets museums kreativa verkstad som i sommar är införlivad i Art ’n Stuff på plan 2)
  • onsdag den 24 maj kl 11.00 bjuder vi in media att vara med då sista handen läggs vid de stora hoppskulpturerna och då de testas för första gången. Våra hjälpredor för dagen är en barngrupp från förskolan Kastanjegården i Norrköping som blir de första att besöka utställningen. På plats finns även konstnärsparet Merja Puustinen och Andy Best. Från Arbetets museum medverkar Truls Olin, utställningschef, samt Louise Zejlon, museipedagog.

    KONTAKTPERSON

    Truls Olin, vik Utställningschef, Arbetets museum, 070 818 93 94 el truls.olin@arbetetsmuseum.se

    Relaterade länkar

    Ämnen

    Kategorier

    Regioner


    På Arbetets museum i Norrköping berättar vi om människors vardag. Vi samlar inte på föremål. Vi samlar på personers yrkesminnen och historier från vardagslivet. Låt dig beröras, uppröras och inspireras!

    Kontakter

    Anna Redmalm

    Anna Redmalm

    Presskontakt Kommunikatör Kommunikation 011-23 17 09

    På Arbetets museum berättar vi om människors vardag.

    Låt dig beröras, uppröras och inspireras på Arbetets museum i Norrköping. Inte av föremål utan av minnen och berättelser.

    Arbetets museum i Norrköping är ett samtidsmuseum med historiskt djup. Museet öppnades 1991 och har sedan dess skildrat kvinnors och mäns arbete och vardagsliv. Museet har inga samlingar av föremål, istället samlar man på yrkesminnen och levnadsberättelser som gestaltas i utställningar och presenteras i skrifter.

    Arbetets museum har ett särskilt ansvar för Sveriges omkring 1500 arbetslivsmuseer. Ett arbetslivsmuseum är ett museum som berättar om en arbetsplats eller ett yrke, det kan till exempel vara ett sjukhus, en fabrik eller yrken som spinnerska, statare eller tvätterska. Arbetslivsmuseerna är som en karta över hur Sverige industrialiserades.

    Byggnaden som Arbetets museum bedriver sin verksamhet i kallas i folkmun Strykjärnet på grund av byggnadens form. Huset stod klart 1917 och användes inom textilindustrin fram till 1960-talet, då verksamheten lades ner.

    Det senaste från vår verksamhet hittar du på www.arbetetsmuseum.se och i våra sociala kanaler. Häng med oss där!

    Arbetets museum
    Laxholmen
    602 21 Norrköping