Gå direkt till innehåll
Utställningsbild: Ursäkta röran
Utställningsbild: Ursäkta röran

Pressmeddelande -

PRESSVISNING: Innovativ utställning om omställning och arbetsmiljö

URSÄKTA RÖRAN - Inbjudan till pressvisning

"Ursäkta röran: omställning pågår" är en ny utställning på Arbetets museum som handlar om omställning, arbetsmiljö, hälsosamma arbetsplatser, innovativa arbetsplatser, lärande, organisationskultur och vad vi kan göra för att vara trygga i förändring. Utställningen ger en bild av vilka utmaningar vi har framför oss i arbetslivet och hur vi har lyckats hantera liknande förändringar tidigare i historien. Under visningsperioden erbjuder vi företag och andra organisationer workshops med konkreta verktyg för att komma längre med arbetsmiljöarbetet. Syftet är att tala om omställning och utveckling för såväl samhället som organisationen och individen samt att fokusera på friskfaktorer och motverka riskfaktorer.

TID & PLATS: Arbetets museum, torsdag den 9 november klockan 10.30. 
MER INFO: Om utställningen på vår hemsida.
O.S.A: För att delta i pressvisning anmäl dig till info@arbetetsmuseum.se senast tisdag 7 november.

Efter pressvisningen bjuder vi på lunch. Därefter finns också möjlighet att delta i vår arbetslivskonferens på temat "Robotisering och automation på framtidens arbetsmarknad". 

ROBOTISERING OCH AUTOMATION PÅ FRAMTIDENS ARBETSMARKNAD - Inbjudan till konferens

Robotar, artificiell intelligens och digitala tjänster förändrar arbetslivet och vår vardag. Arbetslivskonferensen på Arbetets museum har i år temat ”Robotisering och automation på framtidens arbetsmarknad”. Det fullmatade programmet bjuder på forskning och diskussion om allt från hur olika yrkesgrupper påverkas av automatiseringen, vilka möjligheter den framtida tekniken öppnar, vad vi kan lära av tidigare strukturomvandlingar och om möjligheterna tekniken utlovar är science fiction eller kommer bli verklighet.

Under de två dagarna 9–10 november möts forskare, myndigheter, företag, arbetsmarknadens parter och ideella krafter. Konferensen arrangeras i samarbete med Visualiseringscenter C och med stöd av forskningsrådet Forte.

Se hela konferensprogrammet på vår hemsida.

Ämnen

Kategorier


På Arbetets museum i Norrköping berättar vi om människors vardag. Vi samlar inte på föremål. Vi samlar på personers yrkesminnen och historier från vardagslivet. Låt dig beröras, uppröras och inspireras!

Kontakter

Anna Redmalm

Anna Redmalm

Presskontakt Kommunikatör Kommunikation 011-23 17 09

På Arbetets museum berättar vi om människors vardag.

Låt dig beröras, uppröras och inspireras på Arbetets museum i Norrköping. Inte av föremål utan av minnen och berättelser.

Arbetets museum i Norrköping är ett samtidsmuseum med historiskt djup. Museet öppnades 1991 och har sedan dess skildrat kvinnors och mäns arbete och vardagsliv. Museet har inga samlingar av föremål, istället samlar man på yrkesminnen och levnadsberättelser som gestaltas i utställningar och presenteras i skrifter.

Arbetets museum har ett särskilt ansvar för Sveriges omkring 1500 arbetslivsmuseer. Ett arbetslivsmuseum är ett museum som berättar om en arbetsplats eller ett yrke, det kan till exempel vara ett sjukhus, en fabrik eller yrken som spinnerska, statare eller tvätterska. Arbetslivsmuseerna är som en karta över hur Sverige industrialiserades.

Byggnaden som Arbetets museum bedriver sin verksamhet i kallas i folkmun Strykjärnet på grund av byggnadens form. Huset stod klart 1917 och användes inom textilindustrin fram till 1960-talet, då verksamheten lades ner.

Det senaste från vår verksamhet hittar du på www.arbetetsmuseum.se och i våra sociala kanaler. Häng med oss där!

Arbetets museum
Laxholmen
602 21 Norrköping