Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Stadsvandringar – Mitt Norrköping

På söndag kl.13.00 inleds höstens guidade stadsvandringar, kallade Mitt Norrköping, med att den arkitekturintresserade författaren Bonnie Festin visar fula hus.

Inom projektet Kris & Vision genomför Arbetets museum och Norrköpings stadsmuseum en serie stadsvandringar tillsammans, där mer eller mindre kända norrköpingsbor guidar i staden och berättar om sitt Norrköping. Vandringarna är gratis.

HÖSTENS PROGRAM

  • Bonnie Festin, arkitekturintresserad författare, guidar oss i sin stad. Start vid entrén till Norrköpings stadsbibliotek. Söndagen den 25 augusti kl.13.00
  • Orlando Cardenas, eldsjäl som kämpar för mångfald, visar oss sitt Norrköping. Start vid statyn på Gamla torget. Söndagen den 1 september kl.13.00
  • Reidar Svedahl, entreprenör och f.d. turistchef, är vår guide genom Norrköping. Startplats meddelas senare. Söndagen den 15 september kl.13.00

TIDIGARE GUIDER

  • Lars Stjernkvist, söndagen den 24 mars 2013
  • Lena Hermelin, söndagen den 14 april 2013
  • Eva Lundgren, söndagen den 5 maj 2013

OM KRIS & VISION
Kris & Vision är en utställning om hur Norrköping blev den stad den är idag, starkt präglad av 1900-talets framgångar och motgångar. Ur kriser har nya visioner formats, men visionära projekt har också förvandlats till kriser.

Utställningen visas på Norrköpings stadsmuseum och Arbetets museum. På Norrköpings stadsmuseum får du berättelsen om Norrköpings historia utifrån temana Boende, Folket, Arbete och Staden. På Arbetets museum visas den officiella bilden av Norrköping, stadens identitet och hur den har förändrats genom årtiondena. Man får både se den polerad ytan som marknadsförts och verkligheten bakom, som inte alltid varit lika skimrande.

Utställningen är producerad i samarbete med Fastighets AB L E Lundberg, Henry Ståhl Fastigheter AB, Hyresbostäder i Norrköping AB.

FÖR MER INFORMATION:
Mårten Mellberg, programansvarig, 011-23 17 23, marten.mellberg@arbetetsmuseum.se
Linda Hagberg, kommunikationschef, 070 356 35 26, linda.hagberg@arbetetsmuseum.se

Ämnen

Taggar

Regioner


På Arbetets museum i Norrköping berättar vi om människors vardag. Vi samlar inte på föremål. Vi samlar på personers yrkesminnen och historier från vardagslivet. Låt dig beröras, uppröras och inspireras!

Presskontakt

Anna Redmalm

Anna Redmalm

Presskontakt Kommunikatör Kommunikation 011-23 17 09