Följ Arbetets museum

​Strykjärnet fyller 100 – vi firar på lördag!

Pressmeddelande   •   Dec 06, 2017 08:00 CET

Laxholmen och Strykjärnet. Se denna bild och fler på vår sida om byggnaden (se resurslänk).

I år fyller byggnaden Strykjärnet 100 år. För att uppmärksamma detta bjuder Arbetets museum in till 100-årskalas, på lördag den 9 december. Flera aktiviteter är planerade under dagen, bland annat den film i några fönster på våning 3 som berättar om husets historia och som ses kvällstid från Laxholmstorget. Filmen har kunnat bli verklighet tack vare bidrag från Norrköpings kommun och Holmen Paper. Holmens VD Nils Ringborg och kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist medverkar under eftermiddagen.

KL 12, 13.30 och 15.00 bjuder vi besökarna på en tidsresa i form av en modevisning med musik, där vi gör nedslag i Strykjärnets – och Norrköpings – historia. Viss nostalgivarning utfärdas!

Utöver detta inviger vi nya berättarstationer som ger mer information om byggnaden och den industri som en gång i tiden sysselsatte upp emot 600 personer.

Vi bjuder på Norrköpingsklassikern Saltängsbulle och kaffe mellan kl 12-16. Och på några överraskningar; bland annat spelar vårt kommunalråd Lars Stjernkvist en viktig roll under dagen – eller kanske flera...

Se programmet på vår hemsida.

KONTAKTPERSON

Mårten Mellberg, programansvarig Arbetets museum, 011-231723 (Nås efter kl 10.00, vardagar)

På Arbetets museum i Norrköping berättar vi om människors vardag. Vi samlar inte på föremål. Vi samlar på personers yrkesminnen och historier från vardagslivet. Låt dig beröras, uppröras och inspireras!