Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Tåghelg på Arbetets museum

För fjärde året i rad bjuder tågentusiasterna i föreningen Modul Syd på tågshow på Arbetets museum i Norrköping. En 50 meter lång järnväg kommer att ringla sig fram genom ett
modellandskap i Laxholmskällaren.

Tåghelgen på Arbetets museum har blivit en populär aktivitet som återkommer en gång om året. Nu är det återigen dags för modellrallarna i Modul syd att bygga upp en 50 meter lång tågbana. Nytt för i år är att Arbetets museum ställer upp med egen modul (del av modellandskapet) som heter Årets Arbetslivsmuseum.

På fredag eftermiddag kommer banan att byggas upp av en mängd moduler som olika personer har förberett. Modul Syd heter gruppen som gör det här och de är en intressesammanslutning som funnits sen 2007. Gruppens främsta mål är att sprida byggande av moduler och att ha kul i ett socialt sammanhang. Delar av gruppen brukar turnera runt, ungefär som ett rockband, och bygga tågbanor för allmän beskådan runt om i Sverige. Banorna ser olika ut varje gång.

Barnen kommer att få en egen tågbana att leka med. I museets kreativa verkstad kan de dessutom bygga egna landskapsdelar till barnbanan.

ÖPPETTIDER:
Lördag 26 januari kl. 11-17
Söndag 27 januari kl.11-16

FÖR MER INFORMATION:
Torsten Nilsson, arbetslivsintendent, 011-23 17 26, torsten.nilsson@arbetetsmuseum.se
Linda Hagberg, kommunikationschef, 070 356 35 26,  linda.hagberg@arbetetsmuseum.se

Taggar


På Arbetets museum i Norrköping skildrar vi arbetslivet och vardagslivet - människors minnen och berättelser. Låt dig beröras, uppröras och inspireras!

Presskontakt

Anna Redmalm

Anna Redmalm

Presskontakt Kommunikatör Kommunikation 011-23 17 09