Gå direkt till innehåll
The Glass Factory- Glasmuseet i Boda: Boom 336
The Glass Factory- Glasmuseet i Boda: Boom 336

Pressmeddelande -

The Glass Factory – Glasmuseet i Boda är Årets Arbetslivsmuseum 2019

-Det är fantastisk säger museichefen Maja Heuer, vi har ju inte funnits så länge. Det ger en signal om att vi jobbar framåt i rätt riktning inte minst med att fokusera på det immateriella kulturarvet.

Juryns motivering lyder:

The Glass Factory – Glasmuseet i Boda förenar det gamla glasblåsaryrket med samtida glaskonst och verksamheten lyckas på ett fantastiskt sätt förena lokala och internationella utbyten.

Glashyttan är ett verkligt levande museum med kunskapsöverförande aktiviteter där barn och vuxna bjuds in till att vara en del av glasrikets historia och framtid.

Satsningen på The Glass Factory – Glasmuseet i Boda visar på kommunalt mod och förståelse för industrisamhällets kulturarv och dess betydelse för dagens besöksnäring.

Om The Glass Factory – Glasmuseet i Boda:

År 2009 köpte Emmaboda kommun de omfattande glassamlingarna från Boda glasbruk, Kosta glasbruk samt Åfors glasbruk. På samma plats, där så mycket kreativitet frodats, finns The Glass Factory – ett av Nordens största glasmuseer.

The Glass Factory är ett upplevelsebaserat, interaktivt glasmuseum med en kvalitetssäkrad verksamhet, beläget mitt i Glasriket. Museet fungerar som kunskapscentrum och kreativ mötesplats för konstnärer, designers och besökare.

http://www.theglassfactory.se/

Bland de nominerade arbetslivsmuseerna fanns dessa med i slutomgången:

Derome Trä & Nostalgi Museum, Bruzaholms Bruksmuseum och Kyrkeby bränneri.

Om utmärkelsen Årets Arbetslivsmuseum: Bakom utmärkelsen Årets Arbetslivsmuseum står Arbetets museum i samverkan med Arbetslivsmuseernas Samar¬betsråd (ArbetSam), Statens försvarshistoriska museer, Sjöhistoriska museet och Järnvägsmuseet. Priset består av 25 000 kr, en emaljskylt och äran. Prisutdelning sker hos The Glass Factory – Glasmuseet i Boda under hösten.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


På Arbetets museum i Norrköping berättar vi om människors vardag. Vi samlar inte på föremål. Vi samlar på personers yrkesminnen och historier från vardagslivet. Låt dig beröras, uppröras och inspireras!

Presskontakt

Anna Redmalm

Anna Redmalm

Presskontakt Kommunikatör Kommunikation 011-23 17 09

Relaterat material

Relaterade nyheter