Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Träffa Hästmannen på Arbetets museum i Norrköping

I januari hålls två programpunkter i anslutning till utställningen Hästmannen på Arbetets museum i Norrköping. Tisdagen den 13 januari kl 18.30 gästar fotograf Peter Gerdehag museet och berättar om sitt liv med Hästmannen. Den 24 och 25 januari kommer Hästmannen själv, Stig-Anders Svensson, till museet.

Under rubriken Mitt liv med Hästmannen berättar Peter Gerdehag om sin nästan 20-åriga vänskap med Stig-Anders Svensson. Om upplevelser med Stig-Anders och om hur en "udda" person kan få en att undra över vad man själv är för en typ.

Peter Gerdehag, mångfaldigt prisbelönad natur- och landskapsfotograf, har under mycket lång tid dokumenterat främst det småländska småjordbruket i film och i böcker. Han har tilldelats en rad nationella och internationella priser. Hans senaste film Hästmannen har rosats av kritikerna och har fått flera priser. Boken Hästmannen kom ut 2007 och har blivit en stor försäljningsframgång. Utställningen med samma namn visas på Arbetets museum t.o.m. 22 mars.

Träffa Hästmannen
Den 24 och 25 januari kl 12-15 gästar Stig-Anders Svensson Arbetets museum. Han kommer att finnas i utställningen på plan 7, prata och svara på frågor samt signera böcker och dvd-skivor.

PRESSBILDER OCH MER INFORMATION: www.hastmannen.com

FÖR MER INFORMATION
:
Mårten Mellberg, programansvarig, 011-23 17 23, marten.mellberg@arbetetsmuseum.se
Felicia Eriksson, informationschef, 011-23 17 09, felicia.eriksson@arbetetsmuseum.se
Peter Gerdehag, 0491-77160, 070-35 71744, peter.gerdehag@glocalnet.net

Ämnen

Regioner

Kontakter

Anna Redmalm

Anna Redmalm

Presskontakt Kommunikatör Kommunikation 011-23 17 09

På Arbetets museum berättar vi om människors vardag.

Låt dig beröras, uppröras och inspireras på Arbetets museum i Norrköping. Inte av föremål utan av minnen och berättelser.

Arbetets museum i Norrköping är ett samtidsmuseum med historiskt djup. Museet öppnades 1991 och har sedan dess skildrat kvinnors och mäns arbete och vardagsliv. Museet har inga samlingar av föremål, istället samlar man på yrkesminnen och levnadsberättelser som gestaltas i utställningar och presenteras i skrifter.

Arbetets museum har ett särskilt ansvar för Sveriges omkring 1500 arbetslivsmuseer. Ett arbetslivsmuseum är ett museum som berättar om en arbetsplats eller ett yrke, det kan till exempel vara ett sjukhus, en fabrik eller yrken som spinnerska, statare eller tvätterska. Arbetslivsmuseerna är som en karta över hur Sverige industrialiserades.

Byggnaden som Arbetets museum bedriver sin verksamhet i kallas i folkmun Strykjärnet på grund av byggnadens form. Huset stod klart 1917 och användes inom textilindustrin fram till 1960-talet, då verksamheten lades ner.

Det senaste från vår verksamhet hittar du på www.arbetetsmuseum.se och i våra sociala kanaler. Häng med oss där!

Arbetets museum

Laxholmen
602 21 Norrköping