Följ Arbetets museum

Pressmeddelanden

Möt blicken som utmanar reklamvärlden

Möt blicken som utmanar reklamvärlden

Pressmeddelanden   •   Feb 19, 2020 12:00 CET

Fotograf Emilia Bergmark-Jiménez bryter normer inom kommersiellt fotografi. I utställningen ”Möt blicken”, som öppnar på Arbetets museum den 14 mars, tar hon oss med på en fotografisk resa genom sina kommersiella, konstnärliga och dokumentära projekt. Alla med samma mål – att ge plats åt människor som sällan får synas på bild. Välkomna på pressvisning 12 mars!

Snart öppnar Jobblabb – utställningen som ska nå alla femmor i Östergötland

Snart öppnar Jobblabb – utställningen som ska nå alla femmor i Östergötland

Pressmeddelanden   •   Jan 17, 2020 07:00 CET

Den 15 februari, lagom till sportlovet, öppnar storsatsningen Jobblabb – Arbetets museums nya utställning som ska nå alla elever i årskurs 5 i Östergötland. Den 14 februari bjuder vi in pressen till förhandstitt och mingel. Välkomna!

Sociala robotar tar plats på Arbetets museum

Sociala robotar tar plats på Arbetets museum

Pressmeddelanden   •   Sep 26, 2019 15:08 CEST

Den 5 oktober öppnar Hej robot! – en ny utställning om sociala robotar på Arbetets museum i Norrköping. I utställningen får besökarna bland annat samtala med den världsledande roboten Furhat som är utvecklad i Sverige.

Finansieringsrekord för Arbetets museum

Finansieringsrekord för Arbetets museum

Pressmeddelanden   •   Jan 04, 2019 06:00 CET

Under 2018 slog Arbetets museum rekord i extern finansiering - drygt 8 miljoner kronor som går direkt till kommande och pågående projekt och utställningar. Det är framför allt tre projekt som lockat finansiärer att bidra till verksamheten; Jobblabb, Robot! och Det resande demokratilabbet. Bland finansiärerna finns bland annat företag, kommuner, fack och stiftelser.

Att ha eller inte ha ett jobb - utställning i EWK-museet

Pressmeddelanden   •   Aug 26, 2009 13:53 CEST

Steve Bell, chefscartoonist på the Guardian, ställer ut i EWK-museet på Arbetets museum i Norrköping. Den 19 september öppnar temautställningen Att ha eller inte ha ett jobb i EWK-museet Centrum för politisk illustrationskonst på Arbetets museum i Norrköping. Den brittiske illustratören Steve Bell möter EWK med en rad bitska och träffsäkra teckningar kring arbetslöshet.

On the Move på Arbetets museum i Norrköping

Pressmeddelanden   •   Aug 19, 2008 14:59 CEST

Den 6 september öppnar utställningen On the Move på Arbetets museum i Norrköping. Konstnär Margareta Klingberg har följt bärplockare från f d Östeuropa och Thailand i deras arbete i norrlandsskogarna och på hemorten. De är människor som representerar en mindre synlig sida av den nya globala ekonomin där hela världen är en möjlig arbetsplats. Utställningen visas t.o.m. 16 november 2008.