Gå direkt till innehåll

Se hjärnan!

Tid 18 Februari 2006 – 20 Augusti 2006

18 februari - augusti 2006 Den 18 februari 2006 öppnar vandringsutställningen Se hjärnan! på Arbetets museum i Norrköping. Utställningen vill visa den breda allmänheten den kunskap som finns idag om hjärnan, det centrala nervsystemet och forskningen som bedrivs på området. Hur har kunskapen om hjärnan växt fram genom historien? Kommer vi någonsin att kunna förstå hur minnet och medvetandet fungerar? Detta är några av de frågor många ställer sig, och som Riksutställningar vill få besökarna i utställningen Se hjärnan! att fundera vidare kring. Vid 14 interaktiva stationer ges besökaren möjlighet att ge sig ut på egen upptäcktsfärd genom det centrala nervsystemet. Vandringsutställningen Se hjärnan! är producerad av Riksutställningar i samarbete med KK-stiftelsen och Vetenskapsrådet. Utställningen består förutom av ca 500 kvadratmeter utställning även av en film, en webbplats, programverksamhet och en broschyr för den extra vetgirige. Utställningen riktar sig mot allmänheten med extra tyngdpunkt på skolor samt personal inom vård och omsorg. I anslutning till utställningen arrangeras ett antal programpunkter på Arbetets museum i samarbete med bland annat Linköpings universitet, Hjärnfonden och Utbildningsradion. Under vecka 11 kommer ett flertal filmvisningar och seminarier arrangeras under Hjärnfondens Brain Awareness Week. PRESSVISNING: torsdag 16 februari kl 10 VERNISSAGE: lördag 18 februari kl 14 UTSTÄLLNINGSPERIOD: 18 februari- 20 augusti 2006 PRESSBILDER: Pressbilder finns att hämta på www.riksustallningar.se, under PRESS, inga lösenord krävs. FÖR MER INFORMATION: Therése Eklöf, informationschef Arbetets museum, tel 011-23 17 09, 0708-23 17 09, therese.eklof@arbetetsmuseum.se , Kerstin Elam Ullström, intendent Arbetets museum, tel 011-231721, kerstin.elam@arbetetsmuseum.se

Kontakter

Anna Redmalm

Anna Redmalm

Presskontakt Kommunikatör Kommunikation 011-23 17 09

Relaterat innehåll

På Arbetets museum berättar vi om människors vardag.

Låt dig beröras, uppröras och inspireras på Arbetets museum i Norrköping. Inte av föremål utan av minnen och berättelser.

Arbetets museum i Norrköping är ett samtidsmuseum med historiskt djup. Museet öppnades 1991 och har sedan dess skildrat kvinnors och mäns arbete och vardagsliv. Museet har inga samlingar av föremål, istället samlar man på yrkesminnen och levnadsberättelser som gestaltas i utställningar och presenteras i skrifter.

Arbetets museum har ett särskilt ansvar för Sveriges omkring 1500 arbetslivsmuseer. Ett arbetslivsmuseum är ett museum som berättar om en arbetsplats eller ett yrke, det kan till exempel vara ett sjukhus, en fabrik eller yrken som spinnerska, statare eller tvätterska. Arbetslivsmuseerna är som en karta över hur Sverige industrialiserades.

Byggnaden som Arbetets museum bedriver sin verksamhet i kallas i folkmun Strykjärnet på grund av byggnadens form. Huset stod klart 1917 och användes inom textilindustrin fram till 1960-talet, då verksamheten lades ner.

Det senaste från vår verksamhet hittar du på www.arbetetsmuseum.se och i våra sociala kanaler. Häng med oss där!

Arbetets museum
Laxholmen
602 21 Norrköping