Gå direkt till innehåll
Arbetets museum - vinnare igen!

Pressmeddelande -

Arbetets museum - vinnare igen!

Ikväll har Arbetets museum återigen tagit emot pris vid Riksförbundet Sveriges museers vårmöte. Förra året vann Arbetets museum pris för utställningen Framtidsland, och i år var det alltså dags igen, av 23 inskickade projekt utsågs "Face the facts" till vinnare i kategorin "Årets pedagogiska projekt".

Totalt 23 projekt anmäldes till kategorin Årets pedagogiska projekt 2015. Av dessa valde FUISM:s styrelse ut tre finalister, förutom "Face the facts" av Arbetets museum, var även "Kottepromenaderna" av konstavdelningen Halmstads kommun samt "Playground" av Världskulturmuseet finalister. Efter att FUISM:s medlemmar röstat utsågs alltså "Face the facts" till vinnare under Riksförbundet Sveriges museers vårmöte i Linköping och Norrköping. 

Nomineringen löd: 
Projektet når en målgrupp som vanligen står långt ifrån museer och kulturinstitutioner. Genom kloka val av samarbetspartners, stort engagemang, tålamod och gott om tid har ni byggt upp det engagemang och ömsesidiga förtroende som krävs för att skapa delaktighet på riktigt. Face the Facts är ett modigt och öppet projekt som i grunden förändrar både museer och människors liv.

Projektpresentation för Face the Facts finns på denna webbsida: http://fuism.se/arets-pedagogiska-projekt/de-tre-finalisterna-2015/

KONTAKT

Annelie Egelin Tärning, Intendent, Arbetets museum, 073 326 52 59

Ämnen

Kategorier

Regioner


På Arbetets museum i Norrköping berättar vi om människors vardag. Vi samlar inte på föremål. Vi samlar på personers yrkesminnen och historier från vardagslivet. Låt dig beröras, uppröras och inspireras!

Kontakter

Anna Redmalm

Anna Redmalm

Presskontakt Kommunikationsansvarig Press, kommunikation, marknadsföring 011-23 17 09

På Arbetets museum berättar vi om människors vardag.

Låt dig beröras, uppröras och inspireras på Arbetets museum i Norrköping. Inte av föremål utan av minnen och berättelser.

Arbetets museum i Norrköping är ett samtidsmuseum med historiskt djup. Museet öppnades 1991 och har sedan dess skildrat kvinnors och mäns arbete och vardagsliv. Museet har inga samlingar av föremål, istället samlar man på yrkesminnen och levnadsberättelser som gestaltas i utställningar och presenteras i skrifter.

Arbetets museum har ett särskilt ansvar för Sveriges omkring 1500 arbetslivsmuseer. Ett arbetslivsmuseum är ett museum som berättar om en arbetsplats eller ett yrke, det kan till exempel vara ett sjukhus, en fabrik eller yrken som spinnerska, statare eller tvätterska. Arbetslivsmuseerna är som en karta över hur Sverige industrialiserades.

Byggnaden som Arbetets museum bedriver sin verksamhet i kallas i folkmun Strykjärnet på grund av byggnadens form. Huset stod klart 1917 och användes inom textilindustrin fram till 1960-talet, då verksamheten lades ner.

Det senaste från vår verksamhet hittar du på www.arbetetsmuseum.se och i våra sociala kanaler. Häng med oss där!

Arbetets museum

Laxholmen
602 21 Norrköping