Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Besökarnas bild av framtiden hamnar på tapeten

I vårt högteknologiska samhälle får vi dagligen information om alla smarta och effektiva val vi kan göra för att garantera en bra framtid. Men lyssnar vi alltid på de kloka tipsen? Före efterklokheten är EWK-museets nya interaktiva temautställning av och med besökarna om vilka val vi bör göra för att skapa en hållbar framtid.

På vernissagen kommer besökarna tillsammans ta ett kliv in i en nästan tom utställning som sedan successivt fylls. I ett antal workshops med den politiska illustratören Helena Lindholm, som är knuten till Svenska institutets projekt Facing the Climate, skapar deltagarna bilder som sedan blir själva utställningen. Före efterklokheten kommer att byta skepnad flera gånger under utställningsperioden när nya deltagares visioner byter plats med de tidigare.

Utställningsprojektet tar avstamp i EWKs, Ewert Karlssons, grundtankar om en hållbar utveckling för alla, oavsett var du bor, lever och arbetar. EWK var tidig med att uppmärksamma såväl snedfördelning av resurser och miljöproblem, som jämställdhets- och jämlikhetsfrågor.

Före efterklokheten är ett samarbete mellan EWK-museet Centrum för politisk illustrationskonst vid Arbetets museum, Spira/Norrköpings kommun och Studiefrämjandet. Projektet Konst-PIMPA i Marielund kommer också att delta i utställningsproduktionen.

PRESSVISNING: torsdag 15 november kl.10.
VERNISSAGE: lördag 17 november kl.14.
UTSTÄLLNINGSPERIOD: 17 november 2012 – 23 mars 2013.

FÖR MER INFORMATION:
Carina Milde, intendent, EWK-museet, 011-23 17 15, carina.milde@arbetetsmuseum.se
Linda Hagberg, kommunikationschef, 011-23 17 09, 070 356 35 26, linda.hagberg@arbetetsmuseum.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Låt dig beröras, uppröras och inspireras på Arbetets museum i Norrköping! Vi är ett samtidsmuseum med historiskt djup. Museet öppnades 1991 och har sedan dess skildrat kvinnors och mäns arbete och vardagsliv. Museet har inga samlingar av föremål, istället samlar man på yrkesminnen och levnadsberättelser som gestaltas i utställningar och presenteras i skrifter.

Kontakter

Anna Redmalm

Anna Redmalm

Presskontakt Kommunikatör Kommunikation 011-23 17 09

På Arbetets museum berättar vi om människors vardag.

Låt dig beröras, uppröras och inspireras på Arbetets museum i Norrköping. Inte av föremål utan av minnen och berättelser.

Arbetets museum i Norrköping är ett samtidsmuseum med historiskt djup. Museet öppnades 1991 och har sedan dess skildrat kvinnors och mäns arbete och vardagsliv. Museet har inga samlingar av föremål, istället samlar man på yrkesminnen och levnadsberättelser som gestaltas i utställningar och presenteras i skrifter.

Arbetets museum har ett särskilt ansvar för Sveriges omkring 1500 arbetslivsmuseer. Ett arbetslivsmuseum är ett museum som berättar om en arbetsplats eller ett yrke, det kan till exempel vara ett sjukhus, en fabrik eller yrken som spinnerska, statare eller tvätterska. Arbetslivsmuseerna är som en karta över hur Sverige industrialiserades.

Byggnaden som Arbetets museum bedriver sin verksamhet i kallas i folkmun Strykjärnet på grund av byggnadens form. Huset stod klart 1917 och användes inom textilindustrin fram till 1960-talet, då verksamheten lades ner.

Det senaste från vår verksamhet hittar du på www.arbetetsmuseum.se och i våra sociala kanaler. Häng med oss där!

Arbetets museum
Laxholmen
602 21 Norrköping