Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Bland skatter och vrak

I utställningen Bland skatter och vrak får man följa museets maskot Myran och sju dykare ner under vattenytan och ta del av deras upplevelser– en räddningsdykare, en fridykare, en sportdykare, en marinbiolog, en marinarkeolog, en anläggningsdykare och en undervattensfotograf.

Johan Dahlström är en av personerna som porträtteras, han har svenskt rekord i fridykning (101 meter). Ellen ”Tångellen” Schagerström som brinner för tång är en annan person som återfinns i utställningen. Mer information om hennes arbete finns på http://tangbloggen.com/.

Besökarna får också veta mer om den gamla ångaren Gustaf Wasa som sjönk vid Arköbådan i Östersjön 1936. Vraket är stort och det finns massor av utrymmen att utforska. Ibland har sportdykaren Jan Sangrud fått sällskap av sälar där.

I utställningen avslöjas också sanningen om skatter som hittats. Bland annat får man veta om det är sant att lantbrukaren Gabriel Gabrielsson hittade ett kungasmycke av renaste guld när han vittjade sin åltina.

Bland skatter och vrak riktar sig först och främst till barn. I utställningen får man chansen att prova en gammal dykarhjälm och testa hur länge man kan hålla andan. Svenskt rekord i att hålla andan har Ulf Dextegen (8 min 43 sekunder).

PRESSVISNING: torsdag 2 maj kl.10
VERNISSAGE: lördag 4 maj kl.14 UTSTÄLLNINGSPERIOD: 4 maj – 15 september 2013 PRESSBILDER: finns att ladda ner på www.arbetetsmuseum.se under Press

FÖR MER INFORMATION:
Torsten Nilsson, arbetslivsintendent, 011-23 17 26, torsten.nilsson@arbetetsmuseum.se
Linda Hagberg, kommunikationschef, 070 356 35 26, linda.hagberg@arbetetsmuseum.se

Ämnen

Taggar

Regioner


På Arbetets museum i Norrköping berättar vi om människors vardag. Vi samlar inte på föremål. Vi samlar på personers yrkesminnen och historier från vardagslivet. Låt dig beröras, uppröras och inspireras!

Presskontakt

Anna Redmalm

Anna Redmalm

Presskontakt Kommunikatör Kommunikation 011-23 17 09