Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Dansbandskänslor i natten

Fotografen Elis Hoffman bestämde sig för att resa runt i Sverige med olika dansband. Efter ett tag flyttade han fokus från scenen till dansgolvet och hittade fantastiska känsloyttringar som han fångade med kameran.

Fotoutställningen Tonight började som en fundering kring hur människor blir lyckliga. Elis Hoffmans tankar drogs till ömhet och sökandet efter kärlek, vilket till slut landade i pardansen. I Sverige har många som tradition att gå och dansa till olika dansband. Musiken de spelar handlar ofta om kärlek, brustna hjärtan och minnen från förr. Elis identifierade sig med de dansandes brinnande behov av att känna något och att få utrycka dessa känslor. Han turnerade runt i hela Sverige med både de minsta och de allra största dansbanden, med sin kamera fångade han känsloyttringar som uppstod på och utanför dansgolvet.

Elis Hoffman föddes i Stockholm 1979 och växte upp I söderförorten Fruängen. Han inspirerades tidigt till att fotografera. I början använde han en neonfärgad kompaktkamera. Fotografi har sedan dess varit ett viktigt sätt för Elis att uttrycka vem han är och vad han känner. Elis har gått flertalet utbildningar, bland annat har han läst bildjournalistik på Nordens fotoskola.

Utställningen Tonight har tidigare visats i Paris, Groningen, Nantes, Lodz, Montpellier och Stockholm, samt erhållit ett flertal pris och utmärkelser.

PRESSVISNING: tisdag 28 augusti kl.10.
VERNISSAGE:
tisdag 28 augusti kl.18.
UTSTÄLLNINGSPERIOD: 28 augusti 2012 – 6 januari 2013.
PRESSBILDER:
finns att ladda hem på www.arbetetsmuseum.se under Press.

FÖR MER INFORMATION:
Annelie Egelin Tärning, intendent, 011-23 17 06, annelie.egelin@arbetetsmuseum.se
Linda Hagberg, kommunikationschef, 011-23 17 09, linda.hagberg@arbetetsmuseum.se

 

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Anna Redmalm

Anna Redmalm

Presskontakt Kommunikatör Kommunikation 011-23 17 09

På Arbetets museum berättar vi om människors vardag.

Låt dig beröras, uppröras och inspireras på Arbetets museum i Norrköping. Inte av föremål utan av minnen och berättelser.

Arbetets museum i Norrköping är ett samtidsmuseum med historiskt djup. Museet öppnades 1991 och har sedan dess skildrat kvinnors och mäns arbete och vardagsliv. Museet har inga samlingar av föremål, istället samlar man på yrkesminnen och levnadsberättelser som gestaltas i utställningar och presenteras i skrifter.

Arbetets museum har ett särskilt ansvar för Sveriges omkring 1500 arbetslivsmuseer. Ett arbetslivsmuseum är ett museum som berättar om en arbetsplats eller ett yrke, det kan till exempel vara ett sjukhus, en fabrik eller yrken som spinnerska, statare eller tvätterska. Arbetslivsmuseerna är som en karta över hur Sverige industrialiserades.

Byggnaden som Arbetets museum bedriver sin verksamhet i kallas i folkmun Strykjärnet på grund av byggnadens form. Huset stod klart 1917 och användes inom textilindustrin fram till 1960-talet, då verksamheten lades ner.

Det senaste från vår verksamhet hittar du på www.arbetetsmuseum.se och i våra sociala kanaler. Häng med oss där!

Arbetets museum
Laxholmen
602 21 Norrköping