Följ Arbetets museum

Dansbandskänslor i natten

Pressmeddelande   •   Aug 09, 2012 10:36 CEST

Fotografen Elis Hoffman bestämde sig för att resa runt i Sverige med olika dansband. Efter ett tag flyttade han fokus från scenen till dansgolvet och hittade fantastiska känsloyttringar som han fångade med kameran.

Fotoutställningen Tonight började som en fundering kring hur människor blir lyckliga. Elis Hoffmans tankar drogs till ömhet och sökandet efter kärlek, vilket till slut landade i pardansen. I Sverige har många som tradition att gå och dansa till olika dansband. Musiken de spelar handlar ofta om kärlek, brustna hjärtan och minnen från förr. Elis identifierade sig med de dansandes brinnande behov av att känna något och att få utrycka dessa känslor. Han turnerade runt i hela Sverige med både de minsta och de allra största dansbanden, med sin kamera fångade han känsloyttringar som uppstod på och utanför dansgolvet.

Elis Hoffman föddes i Stockholm 1979 och växte upp I söderförorten Fruängen. Han inspirerades tidigt till att fotografera. I början använde han en neonfärgad kompaktkamera. Fotografi har sedan dess varit ett viktigt sätt för Elis att uttrycka vem han är och vad han känner. Elis har gått flertalet utbildningar, bland annat har han läst bildjournalistik på Nordens fotoskola.

Utställningen Tonight har tidigare visats i Paris, Groningen, Nantes, Lodz, Montpellier och Stockholm, samt erhållit ett flertal pris och utmärkelser.

PRESSVISNING: tisdag 28 augusti kl.10.
VERNISSAGE:
tisdag 28 augusti kl.18.
UTSTÄLLNINGSPERIOD: 28 augusti 2012 – 6 januari 2013.
PRESSBILDER:
finns att ladda hem på www.arbetetsmuseum.se under Press.

FÖR MER INFORMATION:
Annelie Egelin Tärning, intendent, 011-23 17 06, annelie.egelin@arbetetsmuseum.se
Linda Hagberg, kommunikationschef, 011-23 17 09, linda.hagberg@arbetetsmuseum.se