Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Inställd pressvisning: Moderna Tanter och Tonårstjejer

Tyvärr måste vi ställa in pressvisningen av utställningarna Moderna Tanter och Tonårstjejer som tidigare aviserats till torsdag 7 september kl 10 på Arbetets museum. Vi hoppas istället att ni har möjlighet att bevaka utställningarnas vernissage på lördag 9 september kl 14. Då kommer upphovskvinnorna att finnas på plats och dessutom flera av de porträtterade kvinnorna i Moderna Tanter, däribland skådespelerskorna Yvonne Lombard och Ingrid Luterkort samt tv-personligheten ”Tant Anita” Lindman-Lamm på plats. För er som inte har möjlighet att komma på lördag, kontakta gärna undertecknad för mer information om andra möjligheter att bevaka utställningarna. OBSERVERA PÅMINNELSE: Välkommen till pressträff: Demokratisk teaterfestival Hjärtligt välkomna till pressträffen kring Demokratisk teaterfestival som Arbetes museum genomför tillsammans med bl a ABF och Östgötateatern. På söndag 10 september kl 11-16 ges fyra korta teaterföreställningar om angelägna samhällsfrågor och ett politikercafé anordnas i Café Strykjärnet med lokala politiker. En dag i demokratins tecken nu i valtider. Fri entré. Torsdag 7 september kl 11 håller vi en pressträff i Café Strykjärnet på Arbetets museum. Då berättar vi mera om arrangemanget och kan avslöja vilka lokala politiker som kommer att delta i politikercaféet. Medverkar gör bl a Göran Sarring, moderator under söndagen, och Roger Källs från ABF Med vänlig hälsning Felicia Eriksson Informationschef Arbetets museum 011-23 17 09, 0708-23 17 09, felicia.eriksson@arbetetsmuseum.se

Ämnen

Regioner

Kontakter

Anna Redmalm

Anna Redmalm

Presskontakt Kommunikatör Kommunikation 011-23 17 09

På Arbetets museum berättar vi om människors vardag.

Låt dig beröras, uppröras och inspireras på Arbetets museum i Norrköping. Inte av föremål utan av minnen och berättelser.

Arbetets museum i Norrköping är ett samtidsmuseum med historiskt djup. Museet öppnades 1991 och har sedan dess skildrat kvinnors och mäns arbete och vardagsliv. Museet har inga samlingar av föremål, istället samlar man på yrkesminnen och levnadsberättelser som gestaltas i utställningar och presenteras i skrifter.

Arbetets museum har ett särskilt ansvar för Sveriges omkring 1500 arbetslivsmuseer. Ett arbetslivsmuseum är ett museum som berättar om en arbetsplats eller ett yrke, det kan till exempel vara ett sjukhus, en fabrik eller yrken som spinnerska, statare eller tvätterska. Arbetslivsmuseerna är som en karta över hur Sverige industrialiserades.

Byggnaden som Arbetets museum bedriver sin verksamhet i kallas i folkmun Strykjärnet på grund av byggnadens form. Huset stod klart 1917 och användes inom textilindustrin fram till 1960-talet, då verksamheten lades ner.

Det senaste från vår verksamhet hittar du på www.arbetetsmuseum.se och i våra sociala kanaler. Häng med oss där!

Arbetets museum
Laxholmen
602 21 Norrköping