Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Intendent för kommande EWK-museum på Arbetets museum är utsedd

Konstvetaren Carina Milde har utsetts till intendent för det kommande EWK-museet - Centrum för politisk illustrationskonst. Hon kommer att vara med och bygga upp och sedan driva arbetet vid museet som öppnar i mars 2009 på Arbetets museum.

Carina Milde kommer närmast från en tjänst som universitetsadjunkt vid Institutionen för Tema - nuvarande Institutionen för kultur och kommunikation/avdelningen för Konstvetenskap och visuell kommunikation vid Linköpings universitet. Hon har undervisat i konstvetenskap inom såväl program som fristående kurser. Carina Milde har ett förflutet som tapetserare och drev under fem år en egen tapetserareverkstad med spetskompetens inom området gamla stoppningar och arbetsmetoder.

Carina Milde kommer som intendent vid EWK-museet - Centrum för politisk illustrationskonst att bevara, utveckla och förmedla Ewert Karlssons efterlämnade konstnärliga produktion. I arbetet ingår arbete med bildarkiv, kontakter med forskarvärlden, planering och genomförande av tillfälliga utställningar, visningsverksamhet och kontakter med samarbetsparter.

Carina vill initiera mer forskning kring EWK:s bilder och konstnärsgärning. Hon vill också få till stånd samarbeten med universitetsutbildningar i Sverige och utomlands. Hon tycker också det är viktigt att belysa och förstärka genren politisk illustrationskonst. Därför vill hon låta bilder av idag aktiva och morgondagens illustratörer möta EWK:s bilder i tillfälliga utställningar.

Carina Milde finns tillgänglig för intervjuer. Hon nås på mobil 070-686 73 76.

PRESSBILDER: finns att ladda hem på www.arbetetsmuseum.se under Press. Ingen kod behövs.

FÖR MER INFORMATION: Felicia Eriksson, informationschef Arbetets museum, 0708-23 17 09, felicia.eriksson@arbetetsmuseum.se

Ämnen

Regioner

Kontakter

Anna Redmalm

Anna Redmalm

Presskontakt Kommunikatör Kommunikation 011-23 17 09

På Arbetets museum berättar vi om människors vardag.

Låt dig beröras, uppröras och inspireras på Arbetets museum i Norrköping. Inte av föremål utan av minnen och berättelser.

Arbetets museum i Norrköping är ett samtidsmuseum med historiskt djup. Museet öppnades 1991 och har sedan dess skildrat kvinnors och mäns arbete och vardagsliv. Museet har inga samlingar av föremål, istället samlar man på yrkesminnen och levnadsberättelser som gestaltas i utställningar och presenteras i skrifter.

Arbetets museum har ett särskilt ansvar för Sveriges omkring 1500 arbetslivsmuseer. Ett arbetslivsmuseum är ett museum som berättar om en arbetsplats eller ett yrke, det kan till exempel vara ett sjukhus, en fabrik eller yrken som spinnerska, statare eller tvätterska. Arbetslivsmuseerna är som en karta över hur Sverige industrialiserades.

Byggnaden som Arbetets museum bedriver sin verksamhet i kallas i folkmun Strykjärnet på grund av byggnadens form. Huset stod klart 1917 och användes inom textilindustrin fram till 1960-talet, då verksamheten lades ner.

Det senaste från vår verksamhet hittar du på www.arbetetsmuseum.se och i våra sociala kanaler. Häng med oss där!

Arbetets museum
Laxholmen
602 21 Norrköping