Följ Arbetets museum

Pressmeddelanden 4 träffar

Sociala robotar tar plats på Arbetets museum

Sociala robotar tar plats på Arbetets museum

Pressmeddelanden   •   Sep 26, 2019 15:08 CEST

Den 5 oktober öppnar Hej robot! – en ny utställning om sociala robotar på Arbetets museum i Norrköping. I utställningen får besökarna bland annat samtala med den världsledande roboten Furhat som är utvecklad i Sverige.

Finansieringsrekord för Arbetets museum

Finansieringsrekord för Arbetets museum

Pressmeddelanden   •   Jan 04, 2019 06:00 CET

Under 2018 slog Arbetets museum rekord i extern finansiering - drygt 8 miljoner kronor som går direkt till kommande och pågående projekt och utställningar. Det är framför allt tre projekt som lockat finansiärer att bidra till verksamheten; Jobblabb, Robot! och Det resande demokratilabbet. Bland finansiärerna finns bland annat företag, kommuner, fack och stiftelser.

Arbetets museum leder stort EU-projekt

Pressmeddelanden   •   Apr 21, 2009 08:59 CEST

Arbetets museum har beviljats 200 000 Euro från EU:s Kulturprogram för utställningsprojektet A Taste of Europe. Projektet utnämndes till det tolfte bästa projektet bland totalt 87 beviljade projekt runt om i Europa.

Intendent för kommande EWK-museum på Arbetets museum är utsedd

Pressmeddelanden   •   Okt 15, 2008 12:04 CEST

Konstvetaren Carina Milde har utsetts till intendent för det kommande EWK-museet – Centrum för politisk illustrationskonst. Hon kommer att vara med och bygga upp och sedan driva arbetet vid museet som öppnar i mars 2009 på Arbetets museum.