Gå direkt till innehåll
Lars-Erik Håkansson (lehån) tilldelas EWK-priset 2014

Pressmeddelande -

Lars-Erik Håkansson (lehån) tilldelas EWK-priset 2014

Lars-Erik Håkansson är född 1937 och har varit verksam i olika tidningar sedan 1960-talet, bland andra LO-tidningen och Dagens Nyheter. Han är starkt samhällsengagerad och var aktiv i folkrörelsen Nej till EU.

– Jag är glad över att få EWK-priset och bli en i raden av konstnärer som hedras på detta sätt, säger Lars-Erik Håkansson som är bosatt i Vekerum, Blekinge.

Juryns motivering:
”Lars-Erik Håkansson - lehån - får 2014 års EWK-pris för att han i sin mångåriga tecknargärning till fulländning lyckas förena lågmäld humor med analytisk skärpa. Han fångar världen i stort och smått, gestaltar människans och politikens dilemman i bilder av förklarande enkelhet, intelligent djupseende och med absolut gehör för den grafiska framställningen.”
 
PRISUTDELNING: 8 november 2014, kl 14.00 på Arbetets museum, Norrköping
Media är välkommen till prisutdelningen. Ett urval av bilder finns under Pressbilder på Arbetets museums hemsida.

FÖR MER INFORMATION:
Har du frågor om priset, kontakta Torbjörn Österholm i EWK-Sällskapet på 08-588 367 39.
 
Arbetets museum har det nationella uppdraget att skildra människors arbete, liv och villkor i sin verksamhet. I museets utställningar, seminarie- och programverksamhet vill museet väcka frågor för att få igång diskussioner och vara en del i den samtida debatten.

Ämnen

Taggar

Regioner


På Arbetets museum i Norrköping berättar vi om människors vardag. Vi samlar inte på föremål. Vi samlar på personers yrkesminnen och historier från vardagslivet. Låt dig beröras, uppröras och inspireras!

Presskontakt

Anna Redmalm

Anna Redmalm

Presskontakt Kommunikatör Kommunikation 011-23 17 09