Gå direkt till innehåll
Ny utställning: Jag älskar dig ända till sommaren

Pressmeddelande -

Ny utställning: Jag älskar dig ända till sommaren

På lördag den 26 september öppnar vi fotoutställningen Jag älskar dig ända till sommaren av Marta Bordin, fotograf. Utställningen består av 50 bild- och texttavlor samt en film om 10 minuter. Utställningen tar oss med på en resa från ett uppbrott tyngt av sorg och smärta, till den tidpunkt då ljuset återvänder, då livsglädjen kommer åter.

I utställningen skildras den långa vägen tillbaka efter en svår skilsmässa. En vardag med ensamt ansvar för två små barn. En liten värld i den stora, med djup kärlek och starka band. Ständiga påminnelser om vad som är viktigt i livet, men samtidigt kaoset inombords. Minnena av det som varit, svarta hål att falla ned i när barnen sover tryggt.

Vi är många som kan känna igen oss i Marta Bordins bilder och de känslor de förmedlar. Som vet att livet kantas av svårigheter och hinder som orsakar grader av smärta och konflikt men som även formar oss på olika sätt och tar oss vidare.

”De flesta av oss går någon gång igenom en livskris och kommer ut på andra sidan igen. Det här är min berättelse om vägen från ren överlevnad till att börja leva igen.” /Marta Bordin

Jag älskar dig ända till sommaren visas på Arbetets museum den 26/9 2015 - 10/1 2016.

Mer info om utställningen finns på vår hemsida


PRESSVISNING

På tisdag, den 29 september 2015 kommer Marta Bordin till Arbetets museum och finns tillgänglig för media från kl 10.00. Samma dag, kl 18.00 genomförs invigning och panelsamtal. Pressbilder finns på vår hemsida: http://www.arbetetsmuseum.se/press/

Ämnen

Kategorier

Regioner


På Arbetets museum i Norrköping berättar vi om människors vardag. Vi samlar inte på föremål. Vi samlar på personers yrkesminnen och historier från vardagslivet. Låt dig beröras, uppröras och inspireras!

Kontakter

Anna Redmalm

Anna Redmalm

Presskontakt Kommunikatör Kommunikation 011-23 17 09

På Arbetets museum berättar vi om människors vardag.

Låt dig beröras, uppröras och inspireras på Arbetets museum i Norrköping. Inte av föremål utan av minnen och berättelser.

Arbetets museum i Norrköping är ett samtidsmuseum med historiskt djup. Museet öppnades 1991 och har sedan dess skildrat kvinnors och mäns arbete och vardagsliv. Museet har inga samlingar av föremål, istället samlar man på yrkesminnen och levnadsberättelser som gestaltas i utställningar och presenteras i skrifter.

Arbetets museum har ett särskilt ansvar för Sveriges omkring 1500 arbetslivsmuseer. Ett arbetslivsmuseum är ett museum som berättar om en arbetsplats eller ett yrke, det kan till exempel vara ett sjukhus, en fabrik eller yrken som spinnerska, statare eller tvätterska. Arbetslivsmuseerna är som en karta över hur Sverige industrialiserades.

Byggnaden som Arbetets museum bedriver sin verksamhet i kallas i folkmun Strykjärnet på grund av byggnadens form. Huset stod klart 1917 och användes inom textilindustrin fram till 1960-talet, då verksamheten lades ner.

Det senaste från vår verksamhet hittar du på www.arbetetsmuseum.se och i våra sociala kanaler. Häng med oss där!

Arbetets museum
Laxholmen
602 21 Norrköping