Följ Arbetets museum

Ny utställning med IFK-fansens egna bilder

Pressmeddelande   •   Feb 01, 2016 10:16 CET

På lördag 6 februari öppnar vi utställningen Det är vi som är Norrköping!.

Utställningen består av 124 bilder och 28 filmer som IFK:s supportrar bidragit med.

- I november 2015 gick vi ut med ett upprop via supporterklubben, vår hemsida och via Facebook där vi bad om bilder och filmat material som visade supporterlivet och kärleken till laget genom supportrarnas egna ögon, berättar Annelie Egelin Tärning, Intendent på Arbetets museum som producerat utställningen tillsammans med Alexandra Leijonflycht, elev från Enebyskolan i Norrköping.

Gensvaret av uppropet blev större än någon hade kunnat räkna med - mängder av bilder strömmade in. Resultatet blev "Det är vi som är Norrköping!" - en utställning som hyllar alla de som fanns bredvid plan och hejade på, alla som skrek sig hesa på läktaren eller framför teven och alla andra som engagerat sig på olika sätt på IFK:s väg mot guldet.

Utställningen visas 24 januari till och med 17 maj på Arbetets museum. 

INVIGNING LÖRDAG 6 FEBRUARI 2016 - MEDIA ÄR VÄLKOMNA REDAN KL 13.30

Utställningen invigs klockan 14.00 på plan 7. Media är välkomna klockan 13.30 för enskilda intervjuer med representanter från Peking Fanz, IFK Norrköping och Arbetets museum. Har du speciella önskemål eller frågor inför invigningen kan du vända dig till Helena Karlsson, Kommunikationschef, Arbetets museum, på 070 823 17 09.

ÖVRIGT - DETTA SKER UNDER INVIGNINGSDAGEN

  • Under invigningsdagen finns Guldpokalen på plats i utställningen. 
  • Workshop: "Gör din egen banderoll". Passar både vuxna och barn och pågår 14.00 – 17.00. 

På Arbetets museum i Norrköping berättar vi om människors vardag. Vi samlar inte på föremål. Vi samlar på personers yrkesminnen och historier från vardagslivet. Låt dig beröras, uppröras och inspireras!