Gå direkt till innehåll
​Ny Wisti-satir visas på Arbetets museum

Pressmeddelande -

​Ny Wisti-satir visas på Arbetets museum

Den 7 oktober öppnar utställningen Vi måste våga tala om Wisti, med ett trettiotal bilder av Kent Wisti. Många av bilderna är nyproducerade och har aldrig ställs ut tidigare. Media inbjuds till en förhandstitt av utställningen den 5 oktober då Kent Wisti medverkar.

- Det är viktigt för oss att visa Kent Wistis bilder. Inte bara för hans klockrena kommentarer utan för att han slagit igenom för en bred publik via sociala medier. Twitter, Facebook och Instagram blir idag den plattform för publicering av våra satirtecknares bilder, som våra dagstidningar var förr, säger Carina Milde, intendent EWK-museet på Arbetets museum.

Kent Wisti är präst och bildkonstnär som de senaste åren nått kultstatus bland annat genom sociala medier där hans satirteckningar och kommentarer får snabb spridning. Idag följs Kent av nära 60 000 personer på Facebook, och fler än 13 000 bevakar hans inlägg på Twitter.

- Det är viktigt att visa hur satiren idag måste finna nya vägar och arbeta via andra arenor än de gjorde på EWKs tid. Men det är också viktigt att poängtera hur betydelsefullt det är att satirtecknare fortsätter att vara knutna till redaktioner för att låta teckningarna bli del av ett samlat nyhetsförmedlande som är mer tillgängligt än om det bara kommer som text och foto. Vi behöver våra satirtecknare i tidningarna, för att säkerställa ett friskt demokratiskt samtal, menar Carina Milde.

Utställningen består av ett trettiotal bilder. Många av teckningarna är nyproducerade för Kent Wistis kommande bok ”Vi måste våga tala om Wisti” och har inte ställts ut tidigare.

Vi måste våga tala om Wisti visas på Arbetets museum den 7 oktober 2017-14 januari 2018.

PRESSINBJUDAN

Torsdag den 5 oktober kl 10.00 bjuder vi in till pressvisning där Carina Milde och Kent Wisti deltar.

PRESSKONTAKT

Carina Milde, intendent EWK-museet, Arbetets museum, 073-357 17 15

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


På Arbetets museum i Norrköping berättar vi om människors vardag. Vi samlar inte på föremål. Vi samlar på personers yrkesminnen och historier från vardagslivet. Låt dig beröras, uppröras och inspireras!

Presskontakt

Anna Redmalm

Anna Redmalm

Presskontakt Kommunikatör Kommunikation 011-23 17 09

Relaterade nyheter