Gå direkt till innehåll
Foto: Sara Johari
Foto: Sara Johari

Pressmeddelande -

​PRESSINBJUDAN

Lördag den 8 april 2017 öppnar en ny fotoutställning på Arbetets museum. Det är fotograf Sara Joharis skildring av BACK UP, en organisation vars medlemmar består av engagerade ungdomar som vill finnas till för andra. De jobbar ideellt utifrån en övertygelse att alla förtjänar en chans att växa, lyckas, ta ansvar, hitta sig själva och sina roller i samhället.

Fotograf Sara Johari har under åren 2013-2016 följt BACK UP och fotograferat gruppen i deras arbete. Saras bilder förmedlar den emotionella bergochdalbana som de genomgår; känslor av rädsla, sorg och svek blandas med skratt, glädje, förtroende, drömmar och hopp inför framtiden.

BACK UP har funnits i 17 år och genom åren har 250 medlemmar diplomerats. Idag har BACK UP ca 300 medlemmar, från de 16-åriga nytillskotten till de som varit med länge. Genom synlighet och närvaro skapar de relationer och förenar stadens unga; barn och ungdomar som på ett eller annat sätt saknar stöttning och uppbackning från samhället, familjen och/eller vännerna.

- BACK UP har fått mig att reflektera över hur mycket relationer betyder för oss och jag är så otroligt tacksam över att de har låtit mig få ta del av deras berättelse. Jag blir fortfarande ständigt förvånad över hur lite Norrköpingsborna vet om de här ungdomarna, berättar Sara Johari.

OM FOTOGRAFEN

Sara Johari examinerades från Nordens Fotoskola, Biskops Arnö, 2013 och har sedan dess arbetat som fotograf på Sydsvenskan, Norrköpings Tidningar och Trelleborgs Allehanda. Med Malmö som bas kombinerar hon nu frilansjobb med egna projekt såväl i Sverige som på andra breddgrader.

PRESSVISNING 6/4 2017

Utställningen visas på Arbetets museum 8 april 2017–11 juni 2017

Välkommen på pressvisning på torsdag den 6 april, kl. 10.00, Arbetets museum, vån 7

Deltagare vid pressvisningen:

  • Sara Johari, fotograf
  • Annelie Egelin Tärning, intendent, Arbetets museum
  • Mattias Johansson, BACK UP
  • Evelina Ferrou, BACK UP

PRESSKONTAKT

Sara Johari, fotograf, 0734 247 667

Ämnen

Taggar

Regioner


På Arbetets museum i Norrköping berättar vi om människors vardag. Vi samlar inte på föremål. Vi samlar på personers yrkesminnen och historier från vardagslivet. Låt dig beröras, uppröras och inspireras!

Presskontakt

Anna Redmalm

Anna Redmalm

Presskontakt Kommunikatör Kommunikation 011-23 17 09