Gå direkt till innehåll
PRESSINBJUDAN: Jurslaskolan åk 1 på Bamsebesök

Pressmeddelande -

PRESSINBJUDAN: Jurslaskolan åk 1 på Bamsebesök

I lördags, den 21 november, öppnade vi den nya utställningen Bamse och dundermysteriet. Under veckan har flera skolklasser besökt utställningen och deltagit i en visning/workshop.

Det är Christine Mars, museipedagog på Arbetets museum, som arbetat med det nya visningskonceptet.

- I utställningen får barnen arbeta tillsammans med att lösa dundermysteriet. Vi diskuterar hållbarhet, såväl social som ekonomisk och ekologisk. I slutet av visningen berör vi även läroplanens demokratiuppdrag genom att eleverna får lyfta fram olika förslag på lösningar och därmed få Krösus Sork att lyssna och bli övertygad för att ändra sitt beslut.

Den allra första visningen skedde i måndags, även då var det Jurslaskolan som besökte utställningen. Martina Lindberg var en av pedagogerna som deltog i workshopen och hon såg en stor möjlighet för sina elever att arbeta vidare med frågorna tillsammans.

- Utställningen kan vi bland annat ha som en introduktion inför ett arbetsområde kring miljö och etik. Vi kan återkoppla till utställningen och om vad som hände i Bamse och dundermysteriet och träna på att dra paralleller till vad som händer runtomkring oss i världen just nu. Eleverna får diskutera sin egen och andras roll vad gäller miljö, miljöförstöring, men också kring djur, natur och det som är viktigt för oss. Att fortsätta arbeta med värderingsövningar, träna på att argumentera för och emot i olika frågor om temat samt träna på att kunna ta ställning i olika livsfrågor känns också som ett sätt att kunna arbeta vidare och fördjupa sina kunskaper, berättar Martina Lindberg.

INBJUDAN

Visningen för Jurslaskolans årskurs 1 börjar den 26 november, kl 09.15. Media är inbjudna att närvara.

Ämnen

Taggar

Regioner


På Arbetets museum i Norrköping berättar vi om människors vardag. Vi samlar inte på föremål. Vi samlar på personers yrkesminnen och historier från vardagslivet. Låt dig beröras, uppröras och inspireras!

Presskontakt

Anna Redmalm

Anna Redmalm

Presskontakt Kommunikatör Kommunikation 011-23 17 09

Relaterade nyheter