Gå direkt till innehåll
Foto: Mustafa Safayee
Foto: Mustafa Safayee

Pressmeddelande -

PRESSVISNING: Utställning med bilder av människor på flykt

Världen kommer till Sverige. Tusentals människor med olika sorters erfarenheter och olika begåvningar har sökt asyl här hos oss. Vad vet vi om dem? De är svetsare, lärare, dentaltekniker eller fotbollsspelare – förälder, maka, make. ”Flykting” är bara en liten del av identiteten. 

Åtta museer från Malmö i söder till Uppsala i norr har samverkat i projektet ”I telefonen finns hela människan”. Under ett års tid har projektets initiativtagare Henrik Teleman tillsammans med Zainab Witwit samlat in bilder från smarta telefoner, samtidigt som de intervjuat deras ägare. I bilderna och berättelserna, finns hela människan. Där finns all längtan och alla drömmar. Längtan och drömmar vi alla delar. 

Utställningen "I telefonen finns hela människan" visas på Arbetets museum i Norrköping under tiden 11 november 2017 - 21 januari 2018.

PRESSINBJUDAN

Media inbjuds till en förhandstitt av utställningen torsdag den 9 november 2017, kl 10.00. Henrik Teleman medverkar. 

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


På Arbetets museum i Norrköping berättar vi om människors vardag. Vi samlar inte på föremål. Vi samlar på personers yrkesminnen och historier från vardagslivet. Låt dig beröras, uppröras och inspireras!

Presskontakt

Anna Redmalm

Anna Redmalm

Presskontakt Kommunikatör Kommunikation 011-23 17 09