Gå direkt till innehåll
Den 20 oktober delas årets Dokumentärfotopris ut på Arbetets museum. Samtidigt återstartar fotofestivalen SPEGLA i Norrköping.
Den 20 oktober delas årets Dokumentärfotopris ut på Arbetets museum. Samtidigt återstartar fotofestivalen SPEGLA i Norrköping.

Pressmeddelande -

Träffa årets mottagare av Dokumentärfotopriset

Det våras för den fotografiska bilden i Norrköping. Den 20 oktober delas Arbetets museums Dokumentärfotopris ut under högtidliga former. Samma dag är Norrköpings fotofestival SPEGLA tillbaka efter några års paus. Media välkomnas att träffa årets dokumentärfotopristagare på Arbetets museum den 20 oktober kl 13.

Dokumentärfotopriset delas i år ut till tre av Sveriges mest högaktuella fotografer: Alexander Mahmoud, Julia Lindemalm och Sven Westerlund. Den sistnämnde har skildrat platserna där dödsskjutningar ägt rum i projektet En verklig plats. Julia Lindemalm får priset för sina dokumentära arbeten med fokus på relationen mellan människa och djur, och Alexander Mahmoud för sina varma och personliga berättelser från vardagen.

Evenemanget är en del av Norrköpings fotofestival SPEGLA som pågår 20–22 oktober.

Mer om Dokumentärfotopriset och juryns fullständiga motivering

Tid & plats

Pressträffen startar kl. 13.00 på Arbetets museum, plan 4 följt av prisutdelning, mingel och föredrag kl. 14.00–15.30.

Osa senast 13 oktober till program@arbetetsmuseum.se.

Kontakt Arbetets museum

Kontakt fotografer

Pressbilder

Se nedan eller besök vårt mediearkiv på MyNewsdesk. För pressfrågor, kontakta anna.redmalm@arbetetsmuseum.se.

Årets jury

  • Charlotta Nordblom Nellgård, ABF
  • Johanna Haverlind, Utställningschef, Arbetets museum
  • Jonas Mellqvist, TCO
  • Pelle Kronestedt – fotograf, extern expert
  • Per Ek, LO
  • Sara Grevlund, Intendent, Arbetets museum
  • Torsten Sundberg, Sensus

Ämnen

Kategorier

Regioner


På Arbetets museum i Norrköping berättar vi om människors vardag. Vi samlar inte på föremål. Vi samlar på personers yrkesminnen och historier från vardagslivet. Låt dig beröras, uppröras och inspireras!

Kontakter

Anna Redmalm

Anna Redmalm

Presskontakt Kommunikatör Kommunikation 011-23 17 09

Relaterat innehåll

På Arbetets museum berättar vi om människors vardag.

Låt dig beröras, uppröras och inspireras på Arbetets museum i Norrköping. Inte av föremål utan av minnen och berättelser.

Arbetets museum i Norrköping är ett samtidsmuseum med historiskt djup. Museet öppnades 1991 och har sedan dess skildrat kvinnors och mäns arbete och vardagsliv. Museet har inga samlingar av föremål, istället samlar man på yrkesminnen och levnadsberättelser som gestaltas i utställningar och presenteras i skrifter.

Arbetets museum har ett särskilt ansvar för Sveriges omkring 1500 arbetslivsmuseer. Ett arbetslivsmuseum är ett museum som berättar om en arbetsplats eller ett yrke, det kan till exempel vara ett sjukhus, en fabrik eller yrken som spinnerska, statare eller tvätterska. Arbetslivsmuseerna är som en karta över hur Sverige industrialiserades.

Byggnaden som Arbetets museum bedriver sin verksamhet i kallas i folkmun Strykjärnet på grund av byggnadens form. Huset stod klart 1917 och användes inom textilindustrin fram till 1960-talet, då verksamheten lades ner.

Det senaste från vår verksamhet hittar du på www.arbetetsmuseum.se och i våra sociala kanaler. Häng med oss där!

Arbetets museum
Laxholmen
602 21 Norrköping