Gå direkt till innehåll
Foto: Tina Enghoff, en av pristagarna
Foto: Tina Enghoff, en av pristagarna

Pressmeddelande -

Dokumentärfoto i fokus på Arbetets museum

Lördagen den 20de oktober klockan 11:00 så slår dörrarna upp för Dokumentärfotodag på Arbetets museum.

Under dagen presenteras Sveriges mest framstående fotografer inom dokumentärt foto. Både det årliga prestigefyllda Dokumentärfotopriset och pristagare från fotosalongen tillkännages. Innan prisutdelningen för fotosalongen kommer det även vara ett samtal med årets jury om den dokumentära bilden. Deltagare: Göran Widerberg (Dagens Arbete), Märta Thisner (Fotograf), Truls Olin (f.d utställningschef Arbetets museum)

DOKUMENTÄRFOTOPRISET 2018

Nora Lorek, Anders Kristensson och Tina Enghoff är 2018 års vinnare av Arbetets museums Dokumentärfotopris. Vinnarna tilldelas under eftermiddagen ett stipendium om 25 000 kronor vardera. Priserna delas ut av Berit Müllerström (LO), ordförande för stiftelsen Arbetets museum.

Tid: 13.15

Prisutdelningen sker på vån 6 i Folksamsalen
Läs mer om Dokumentärfotopriset

DOKUMENTÄRFOTOSALONG 2018

Årets Dokumentärfotosalong presenterar verk från 40 fotografer från hela Sverige under temat ”I väntan på”. Salongen har varit en lyckad satsning inom dokumentärfoto på museet och vid tillfället presenter vi temat för nästa års salong. Klockan 12.00 kommer tre av de antagna fotograferna belönas med ett stipendier om 5000 kronor vardera under följande kategorier;

Bästa bild – juryns pris
Bästa tolkning av tema – juryns pris
Bästa bild – publikens pris

Prisutdelningen sker på vån 7 inne i utställningen

Tid: 12.00

Läs mer om Dokumentärfotosalongen

För fullständigt program DOKFOTODAG klicka här

KONTAKT

Truls Olin, f.d utställningschef, 070 818 93 94, truls.olin@arbetetsmuseum.se

Pressbilder : http://www.arbetetsmuseum.se/pressbilder/Ämnen

Kategorier

Regioner


På Arbetets museum i Norrköping berättar vi om människors vardag. Vi samlar inte på föremål. Vi samlar på personers yrkesminnen och historier från vardagslivet. Låt dig beröras, uppröras och inspireras!

Kontakter

Anna Redmalm

Anna Redmalm

Presskontakt Kommunikatör Kommunikation 011-23 17 09

Relaterat innehåll

På Arbetets museum berättar vi om människors vardag.

Låt dig beröras, uppröras och inspireras på Arbetets museum i Norrköping. Inte av föremål utan av minnen och berättelser.

Arbetets museum i Norrköping är ett samtidsmuseum med historiskt djup. Museet öppnades 1991 och har sedan dess skildrat kvinnors och mäns arbete och vardagsliv. Museet har inga samlingar av föremål, istället samlar man på yrkesminnen och levnadsberättelser som gestaltas i utställningar och presenteras i skrifter.

Arbetets museum har ett särskilt ansvar för Sveriges omkring 1500 arbetslivsmuseer. Ett arbetslivsmuseum är ett museum som berättar om en arbetsplats eller ett yrke, det kan till exempel vara ett sjukhus, en fabrik eller yrken som spinnerska, statare eller tvätterska. Arbetslivsmuseerna är som en karta över hur Sverige industrialiserades.

Byggnaden som Arbetets museum bedriver sin verksamhet i kallas i folkmun Strykjärnet på grund av byggnadens form. Huset stod klart 1917 och användes inom textilindustrin fram till 1960-talet, då verksamheten lades ner.

Det senaste från vår verksamhet hittar du på www.arbetetsmuseum.se och i våra sociala kanaler. Häng med oss där!

Arbetets museum
Laxholmen
602 21 Norrköping