Gå direkt till innehåll
120 bilder visas i DN:s hittills största utställning - på Arbetets museum i Norrköping.
120 bilder visas i DN:s hittills största utställning - på Arbetets museum i Norrköping.

Pressmeddelande -

​NU ÖPPNAR DN:S STÖRSTA FOTOUTSTÄLLNING I NORRKÖPING

Kärleksmanifestationen på Sergels torg. Flyktingar på vandring mot den österrikiska gränsen. Mellansvenska sjöjungfrur och studsande partiledare. Nu öppnar Dagens Nyheters hittills största fotoutställning på Arbetets museum.

I utställningen ”Visuell journalistik” fångas både samtidens största skeenden och överraskande glimtar ur vardagen. Här har DN-fotograferna själva valt ut runt 120 bilder ur sin produktion, med fokus på svenska och internationella nyhetshändelser.

Som i allt DN gör är trovärdighet och kvalitet ledorden. Och i en ny offentlighet där känslobetonade budskap och populism vinner mark har faktabaserad originaljournalistik en avgörande roll att spela.

- Det viktigaste är att vi själva är på plats och skildrar det som händer. DN ska vara en förstahandskälla, säger Pär Björkman, bildchef.

Utöver fotografierna får du även uppleva en ny sorts bildberättande i form av virtual reality. Du kan låna VR-glasögon på plats och ta del av hela bilden i en 360-gradersupplevelse med DN.VR. I samband med utställningen anordnar Dagens Nyheter också tre seminarier, varav det första går av stapeln den 15 februari.

Dagens Nyheters fotografer har genom åren vunnit såväl nationella som internationella priser i bland annat World Press Photo och Årets bild. I ”Visuell journalistik” medverkar 15 DN-fotografer: Fredrik Funck, Magnus Hallgren, Paul Hansen, Anders Hansson, Lotta Härdelin, Thomas Karlsson, Jonas Lindkvist, Lars Lindqvist, Beatrice Lundborg, Alexander Mahmoud, Lisa Mattisson, Anette Nantell, Eva Tedesjö, Nicklas Thegerström och Roger Turesson.

---

Pressinbjudan:

Välkommen till pressvisning för ”Visuell journalistik”

– Dagens Nyheters hittills största fotoutställning

I ”Visuell journalistik” på Arbetets museum fångas både samtidens stora skeenden och överraskande glimtar ur vardagen. Här har DN-fotograferna själva valt ut runt 120 bilder ur sin produktion, med fokus på svenska och internationella nyhetshändelser. Utöver fotografierna får du även uppleva en ny sorts bildberättande i form av virtual reality med DN.VR.

Dagens Nyheters fotografer har genom åren vunnit såväl nationella som internationella priser i bland annat World Press Photo och Årets bild. I ”Visuell journalistik” medverkar: Fredrik Funck, Magnus Hallgren, Paul Hansen, Anders Hansson, Lotta Härdelin, Thomas Karlsson, Jonas Lindkvist, Lars Lindqvist, Beatrice Lundborg, Alexander Mahmoud, Lisa Mattisson, Anette Nantell, Eva Tedesjö, Nicklas Thegerström och Roger Turesson.

Utställningen visas 1 februari – 18 mars.

Vad: Pressvisning för fotoutställningen ”Visuell journalistik”

Var: Arbetets museum, Laxholmen, Norrköping

När: torsdag 1 februari kl. 10.00

För mer information om utställningen kontakta:

Truls Olin, utställningschef

truls.olin@arbetetsmuseum.se

Telefon: 011-23 17 02

Mobil: 070-818 93 94

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


På Arbetets museum i Norrköping berättar vi om människors vardag. Vi samlar inte på föremål. Vi samlar på personers yrkesminnen och historier från vardagslivet. Låt dig beröras, uppröras och inspireras!

Kontakter

Anna Redmalm

Anna Redmalm

Presskontakt Kommunikatör Kommunikation 011-23 17 09

Relaterat innehåll

På Arbetets museum berättar vi om människors vardag.

Låt dig beröras, uppröras och inspireras på Arbetets museum i Norrköping. Inte av föremål utan av minnen och berättelser.

Arbetets museum i Norrköping är ett samtidsmuseum med historiskt djup. Museet öppnades 1991 och har sedan dess skildrat kvinnors och mäns arbete och vardagsliv. Museet har inga samlingar av föremål, istället samlar man på yrkesminnen och levnadsberättelser som gestaltas i utställningar och presenteras i skrifter.

Arbetets museum har ett särskilt ansvar för Sveriges omkring 1500 arbetslivsmuseer. Ett arbetslivsmuseum är ett museum som berättar om en arbetsplats eller ett yrke, det kan till exempel vara ett sjukhus, en fabrik eller yrken som spinnerska, statare eller tvätterska. Arbetslivsmuseerna är som en karta över hur Sverige industrialiserades.

Byggnaden som Arbetets museum bedriver sin verksamhet i kallas i folkmun Strykjärnet på grund av byggnadens form. Huset stod klart 1917 och användes inom textilindustrin fram till 1960-talet, då verksamheten lades ner.

Det senaste från vår verksamhet hittar du på www.arbetetsmuseum.se och i våra sociala kanaler. Häng med oss där!

Arbetets museum
Laxholmen
602 21 Norrköping