Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Barn och krig

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Barn och krig

På lördag den 28 november öppnar vi utställningen Barn och krig på EWK-museet. I 26 teckningar från 22 länder skildras barns utsatthet och skräck men även deras enorma livskraft. I bilderna möter vi förtvivlan och sorg men även insikten att barn, trots att de genomlider ett helvete på jorden, kan hitta till både lek och skratt.

Genom ett samarbete med S:t Johannes församling har Carina Milde och EWK-museet fått förtroendet att komplettera utställningen med teckningar gjorda av sex barn som flytt för sina liv, med bussar, till fots och över Medelhavet i överfulla gummibåtar. I teckningarna låter de oss uppleva det de upplevt. Vi får känna saknaden av kvarlämnade gosedjur och dockor, se hur glada och färgstarka solen och några moln kan vara mitt ute på Medelhavet men även möta iskalla redogörelser för att krig är på riktigt.

Utställningen invigs lördagen den 28 november kl 13.00. Medverkar gör bland annat diakon Elisabet Larnemark samt föräldrar till de barn som medverkar i utställningen.
Media är varmt välkomna att närvara.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


På Arbetets museum i Norrköping berättar vi om människors vardag. Vi samlar inte på föremål. Vi samlar på personers yrkesminnen och historier från vardagslivet. Låt dig beröras, uppröras och inspireras!

Presskontakt

Anna Redmalm

Anna Redmalm

Presskontakt Kommunikatör Kommunikation 011-23 17 09

Relaterade nyheter