Gå direkt till innehåll
PRESSINBJUDAN: Saad Hajo tar emot EWK-priset

Pressmeddelande -

PRESSINBJUDAN: Saad Hajo tar emot EWK-priset

Saad Hajo mottar årets EWK-pris den 10 november. Vid prisutdelningen deltar bland annat de tidigare pristagarna Siri Dokken (2005) och Magnus Bard (2012) för att tillsammans med årets vinnare Saad Hajo tala om betydelsen av EWK-priset och om året som gått. De blickar även framåt tillsammans med andra EWK-pristagare och publiken med frågan vad det betyder att Sverige har en av världens äldsta tryckfrihetsförordningar. Samtalet leds av EWK-museets intendent Carina Milde och är ett arrangemang kopplat till #frittord250 Sveriges tryckfrihetsförordning 250 år, 2016.

OBS! NY PROGRAMPUNKT

Under prisutdelningen kommer även resultatet av ett gemensamt projekt mellan ABF i Norrköping, Grafikens hus och Arbetets museum att presenteras. Under hösten har en studiecirkel i serieteckning hållits av cirkelledare Jenny Aronsson och ALMA-prisnominerade serietecknaren Joanna Hellgren. Tillsammans har de båda lett workshops för en grupp syriska ungdomar som nyligen har anlänt till Sverige. I samband med prisceremonin finns det chans att träffa Jenny Aronsson, ABF och ungdomsgruppen.

Joanna Hellgren säger följande om att vara med i studiecirkeln som workshopledare:

"Att få hålla i den här cirkeln tillsammans med Jenny Aronsson har varit väldigt roligt! Varje cirkelgrupp är olik en annan, men det här är det mest entusiastiska gäng jag träffat på, flitiga och generösa och orädda för att pröva på nya saker. De har lärt sig massor liksom jag, och jag är glad över att ha fått lära känna dem! Jag hoppas att den här korta kursen har bidragit till att ge dem inspiration och verktyg för eget tecknande, för de har alla så mycket att berätta."

---
Media är varmt välkomna att närvara vid prisutdelningen som äger rum på Arbetets museum, tisdagen den 10 november, mellan kl 18-20.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


På Arbetets museum i Norrköping berättar vi om människors vardag. Vi samlar inte på föremål. Vi samlar på personers yrkesminnen och historier från vardagslivet. Låt dig beröras, uppröras och inspireras!

Presskontakt

Anna Redmalm

Anna Redmalm

Presskontakt Kommunikatör Kommunikation 011-23 17 09

Relaterade nyheter