Gå direkt till innehåll
Arbetets museum auktionerar ut två robotdejter med Furhat, en av världens mest avancerade sociala robotar. Foto: Peter Holgersson.
Arbetets museum auktionerar ut två robotdejter med Furhat, en av världens mest avancerade sociala robotar. Foto: Peter Holgersson.

Pressmeddelande -

Stöd Musikhjälpen – dejta en robot!

Undrar du hur det skulle vara att gå på dejt med en robot? Nu kan du testa framtidens kärleksliv – Arbetets museum auktionerar nämligen ut två robotdejter i samband med Musikhjälpen. Idag fredag kl. 13.00 gästar museet buren.

Vinnarna får ta med varsin vän på en romantisk middag med Furhat, en av världens mest avancerade robotar. Pengarna från auktionerna går oavkortat till Musikhjälpen, som just nu pågår i Norrköping. Fram till ikväll (fredag 17 december) går det att bjuda på auktionerna.

– Årets tema ”För en värld utan barnarbete” är särskilt angeläget för ett museum som skildrar arbete i historisk tid, nutid och framtid. Att få denna möjlighet att bidra till att barn går i skola i stället för att utnyttjas som billig arbetskraft är stort för oss, säger museichef Niklas Cserhalmi.

  Länk till auktionerna: Robotdejt nr 1 och Robotdejt nr 2
  OBS! Auktionerna avslutas kvällen den 17 december kl. 19 respektive 18.

  Själva dejterna går av stapeln på Alla hjärtans dag 2022. Då dukas en trerätters middag upp i den nyöppnade utställningen Digitopia på Arbetets museum. Vinnarna och deras sällskap får hela utställningen – och Furhat – för sig själva. Skulle dejten börja kännas stel så finns teknisk support i kulisserna i form av en "robotchaufför" som är expert på Furhat.

  Fler sätt att bidra

  För den som inte känner sig lockad av en robotdejt har Arbetets museum fler sätt att bidra:

  • Stöd Musikhjälpen med valfritt belopp till Arbetets museums bössa
  • Bidra till Musikhjälpen helt gratis genom att besöka museet under Musikhjälpen-veckan. För varje besökare ger museet 1 krona till Musikhjälpen. Fri entré.

  Alla bidrag är viktiga, stora som små, och allt går oavkortat till Musikhjälpen.

  Tips! Fredag den 17 december kl. 13.00 hälsar Arbetets museum och Furhat på i Musikhjälpen-buren. Missa inte det!

  Kontakt Arbetets museum

  Mårten Mellberg, programansvarig, marten.mellberg@arbetetsmuseum.se, tel. 011-23 17 23

  Niklas Cserhalmi, museichef, niklas.cserhalmi@arbetetsmuseum.se, tel. 011-23 17 03

  Anna Redmalm, kommunikationsansvarig, anna.redmalm@arbetetsmuseum.se, tel. 011-23 17 09

  Pressbilder

  www.arbetetsmuseum.se/pressbilder

  Ämnen

  Kategorier

  Regioner


  På Arbetets museum i Norrköping berättar vi om människors vardag. Vi samlar inte på föremål. Vi samlar på personers yrkesminnen och historier från vardagslivet. Låt dig beröras, uppröras och inspireras!

  Kontakter

  Anna Redmalm

  Anna Redmalm

  Presskontakt Kommunikatör Kommunikation 011-23 17 09

  Relaterat innehåll

  På Arbetets museum berättar vi om människors vardag.

  Låt dig beröras, uppröras och inspireras på Arbetets museum i Norrköping. Inte av föremål utan av minnen och berättelser.

  Arbetets museum i Norrköping är ett samtidsmuseum med historiskt djup. Museet öppnades 1991 och har sedan dess skildrat kvinnors och mäns arbete och vardagsliv. Museet har inga samlingar av föremål, istället samlar man på yrkesminnen och levnadsberättelser som gestaltas i utställningar och presenteras i skrifter.

  Arbetets museum har ett särskilt ansvar för Sveriges omkring 1500 arbetslivsmuseer. Ett arbetslivsmuseum är ett museum som berättar om en arbetsplats eller ett yrke, det kan till exempel vara ett sjukhus, en fabrik eller yrken som spinnerska, statare eller tvätterska. Arbetslivsmuseerna är som en karta över hur Sverige industrialiserades.

  Byggnaden som Arbetets museum bedriver sin verksamhet i kallas i folkmun Strykjärnet på grund av byggnadens form. Huset stod klart 1917 och användes inom textilindustrin fram till 1960-talet, då verksamheten lades ner.

  Det senaste från vår verksamhet hittar du på www.arbetetsmuseum.se och i våra sociala kanaler. Häng med oss där!

  Arbetets museum
  Laxholmen
  602 21 Norrköping