Gå direkt till innehåll
Bubble Girl. Foto: Julia Peirone.
Bubble Girl. Foto: Julia Peirone.

Pressmeddelande -

Tjejerna tar tillbaka blicken i Girls, Girls, Girls

Den 25 maj öppnar konstnären Julia Peirones utställning Girls, Girls, Girls på Arbetets museum i Norrköping. Med fokus på unga kvinnor utforskar hon frågor om identitet och den fotografiska bilden.

Julia Peirones fotografiska serier har ofta fokus på unga kvinnor och speglar barndomens och vuxenblivandets sidor kring sårbarhet, skam och sexualitet. ”Tjejerna jag plåtar är offer för en blick, men de är också starka och har makten över din blick”, betonar Peirone. Just gränsen mellan subjekt och objekt, mellan betraktare och den betraktade, är central i utställningen Girls, Girls, Girls, som öppnar på Arbetets museum i helgen.

I en tid som präglas av sociala medier och en alltmer självcentrerad bildkultur blir det okontrollerbara ett viktigt tema. Peirone arbetar ofta med castingprocesser, omtagningar och förberedelser, där hon ger lösryckta ögonblick och misslyckanden en framträdande position. I sitt konstnärskap utforskar Peirone gränserna för den fotografiska bilden – vad den är och vad den gör, dess styrkor och begränsningar.

Julia Peirone är konstnär verksam i Stockholm. Hon är utbildad på Högskolan för Fotografi i Göteborg och Konstfack i Stockholm. Sedan debuten vid millennieskiftet har hon utforskat frågor om identitet och den fotografiska bilden, ofta med fokus på unga kvinnor.

Girls, Girls, Girls visas på Arbetets museum 25 maj–25 augusti 2019.

Kontakt: Sara Grevlund, intendent, Arbetets museum. Tel: 011-23 17 13, e-post:

sara.grevlund@arbetetsmuseum.se

Pressvisning: 23 maj kl. 10.00–11.00 på Arbetets museum, plan 7. Julia Peirone medverkar.

Pressbilder: https://www.arbetetsmuseum.se/pressbilder/

Vernissage: 25 maj kl. 14.00–15.30 på Arbetets museum, plan 7. Julia Peirone medverkar.

Facebook: https://www.facebook.com/events/452619915511390/

Ämnen

Taggar

Regioner


På Arbetets museum i Norrköping berättar vi om människors vardag. Vi samlar inte på föremål. Vi samlar på personers yrkesminnen och historier från vardagslivet. Låt dig beröras, uppröras och inspireras!

Presskontakt

Anna Redmalm

Anna Redmalm

Presskontakt Kommunikatör Kommunikation 011-23 17 09