Gå direkt till innehåll
Årets tema för dokumentärfotosalongen är "Ett annat sätt att se".
Årets tema för dokumentärfotosalongen är "Ett annat sätt att se".

Pressmeddelande -

Nu öppnar anmälan till Dokumentärfotosalong 2019!

I dag öppnar anmälan till Dokumentärfotosalong 2019 på Arbetets museum. Professionella så väl som amatörer från hela landet är välkomna att anmäla sig. 

Från måndag 1 april fram till och med söndag 2 juni är anmälan öppen till Dokumentärfotosalongen, som arrangeras på Arbetets museum för tredje året i rad.

Årets tema är ”Ett annat sätt att se” och röstades fram under Kulturnatten 2018 av Norrköpingsbor.

– Årets tema blir väldigt spännande och kan tolkas på många olika sätt. Utifrån vårt uppdrag att skildra arbetsliv och vardag tror jag att detta tema kan bjuda på många intressanta motiv, säger Sara Grevlund, utställningsintendent. 

De antagna fotografierna kommer att ställas ut på Arbetets museum under perioden 7 september till 10 november. Tre av de antagna kommer även tilldelas stipendium i kategorierna Juryns val av bästa bild, Juryns val av bästa bild utifrån temat samt Besökarnas val av bästa bild. 


Årets jury består av:

Johanna Haverlind, Utställningschef, Arbetets museum
Eva Dahlman, Fotohistorier och etnolog, Centrum för fotografi
Märta Thisner, Fotograf


Anmälan

Anmälan öppnar i dag 1 april på Arbetets museums hemsida. Anmälan kostar 250 kr och varje sökande kan skicka in 3–5 bilder. Länk till anmälningssidan


Pressbilder (här hittar du t.ex. förra årets vinnande bidrag)

www.arbetetsmuseum.se/pressbilder/


Kontakt

Sara Grevlund, vik. intendent, Arbetets museum.
Tel. 011-23 17 13, e-post: sara.grevlund@arbetetsmuseum.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


På Arbetets museum i Norrköping berättar vi om människors vardag. Vi samlar inte på föremål. Vi samlar på personers yrkesminnen och historier från vardagslivet. Låt dig beröras, uppröras och inspireras!

Kontakter

Anna Redmalm

Anna Redmalm

Presskontakt Kommunikatör Kommunikation 011-23 17 09

Relaterat innehåll

På Arbetets museum berättar vi om människors vardag.

Låt dig beröras, uppröras och inspireras på Arbetets museum i Norrköping. Inte av föremål utan av minnen och berättelser.

Arbetets museum i Norrköping är ett samtidsmuseum med historiskt djup. Museet öppnades 1991 och har sedan dess skildrat kvinnors och mäns arbete och vardagsliv. Museet har inga samlingar av föremål, istället samlar man på yrkesminnen och levnadsberättelser som gestaltas i utställningar och presenteras i skrifter.

Arbetets museum har ett särskilt ansvar för Sveriges omkring 1500 arbetslivsmuseer. Ett arbetslivsmuseum är ett museum som berättar om en arbetsplats eller ett yrke, det kan till exempel vara ett sjukhus, en fabrik eller yrken som spinnerska, statare eller tvätterska. Arbetslivsmuseerna är som en karta över hur Sverige industrialiserades.

Byggnaden som Arbetets museum bedriver sin verksamhet i kallas i folkmun Strykjärnet på grund av byggnadens form. Huset stod klart 1917 och användes inom textilindustrin fram till 1960-talet, då verksamheten lades ner.

Det senaste från vår verksamhet hittar du på www.arbetetsmuseum.se och i våra sociala kanaler. Häng med oss där!

Arbetets museum

Laxholmen
602 21 Norrköping