Följ Arbetets museum

Nu öppnar anmälan till Dokumentärfotosalong 2019!

Pressmeddelande   •   Apr 01, 2019 13:11 CEST

Årets tema för dokumentärfotosalongen är "Ett annat sätt att se".

I dag öppnar anmälan till Dokumentärfotosalong 2019 på Arbetets museum. Professionella så väl som amatörer från hela landet är välkomna att anmäla sig. 

Från måndag 1 april fram till och med söndag 2 juni är anmälan öppen till Dokumentärfotosalongen, som arrangeras på Arbetets museum för tredje året i rad.

Årets tema är ”Ett annat sätt att se” och röstades fram under Kulturnatten 2018 av Norrköpingsbor.

– Årets tema blir väldigt spännande och kan tolkas på många olika sätt. Utifrån vårt uppdrag att skildra arbetsliv och vardag tror jag att detta tema kan bjuda på många intressanta motiv, säger Sara Grevlund, utställningsintendent. 

De antagna fotografierna kommer att ställas ut på Arbetets museum under perioden 7 september till 10 november. Tre av de antagna kommer även tilldelas stipendium i kategorierna Juryns val av bästa bild, Juryns val av bästa bild utifrån temat samt Besökarnas val av bästa bild. 


Årets jury består av:

Johanna Haverlind, Utställningschef, Arbetets museum
Eva Dahlman, Fotohistorier och etnolog, Centrum för fotografi
Märta Thisner, Fotograf


Anmälan

Anmälan öppnar i dag 1 april på Arbetets museums hemsida. Anmälan kostar 250 kr och varje sökande kan skicka in 3–5 bilder. Länk till anmälningssidan


Pressbilder (här hittar du t.ex. förra årets vinnande bidrag)

www.arbetetsmuseum.se/pressbilder/


Kontakt

Sara Grevlund, vik. intendent, Arbetets museum.
Tel. 011-23 17 13, e-post: sara.grevlund@arbetetsmuseum.se

På Arbetets museum i Norrköping berättar vi om människors vardag. Vi samlar inte på föremål. Vi samlar på personers yrkesminnen och historier från vardagslivet. Låt dig beröras, uppröras och inspireras!

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.