Följ Arbetets museum

Pressmeddelanden 4 träffar

Planera hemestern med Museiguide

Planera hemestern med Museiguide

Pressmeddelanden   •   Mar 26, 2020 07:00 CET

​Nu lanseras årets version av Museiguide – appen som visar vägen till nya besöksmål alldeles runt hörnet. I Museiguide presenteras i år 485 arbetslivsmuseer runt om i landet, riktiga smultronställen fulla av spännande föremål, miljöer och berättelser.

Stor barnsatsning öppnar till höstlovet

Stor barnsatsning öppnar till höstlovet

Pressmeddelanden   •   Okt 09, 2019 07:00 CEST

Lilla Arbetets – där har ni namnet på Arbetets museums nya utställning för barn och familj. Utställningen är en fantasifull lekmiljö där barn och vuxna tillsammans kan utforska, känna, se och höra. Intill utställningen kommer det finnas matsäcksrum, garderob, skötbord och barnvagnsparkering. Tanken är att hela våningsplanet ska bli en mötesplats för både skolor och barnfamiljer i Norrköping.

Åsa Orrmell är Årets arbetsmyra

Åsa Orrmell är Årets arbetsmyra

Pressmeddelanden   •   Apr 30, 2019 18:00 CEST

Varje år delar Arbetets museums vänförening ut priset Årets arbetsmyra till en av alla eldsjälar på arbetslivsmuseer runt om i landet. I år går utmärkelsen till Åsa Orrmell på Wallåkra stenkärlsfabrik.

Inbjudan pressvisning: EWK-museet på Arbetets museum i Norrköping

Pressmeddelanden   •   Mar 24, 2009 10:38 CET

Välkommen till pressvisning av nya EWK-museet som är inrymt på plan tre i Arbetets museum i Norrköping. Här blir det en permanent utställning om Ewert Karlssons liv och produktion, ett arkiv med över 2000 verk som familjen Karlsson deponerar till museet, ett EWK-galleri och en utställningsyta för tillfälliga temautställningar. Pressvisning tisdag 31 mars kl 13.